Tijs Van Vynckt niet langer algemeen directeur gemeente Maldegem

Het gemeentebestuur moet op zoek naar een nieuwe algemene directeur. Vanaf 1 februari zet het bestuur de samenwerking met Tijs Van Vynckt stop. Waarnemend directeur Steven Dejaeger neemt de functie nu over.

Tijs Van Vynckt.© gemeente Maldegem
Tijs Van Vynckt.© gemeente Maldegem

Het gemeentebestuur heeft een jaar de tijd om een nieuwe algemene directeur te vinden. “De beslissing werd genomen in overeenkomst tussen het gemeentebestuur met college van schepenen en de algemene directeur zelf”, vertelt burgemeester Bart Van Hulle.

In het verleden waren er al discussies over de werking van de algemeen directeur. Er werd een evaluatietraject opgestart. Bij aanvang van de legislatuur besliste het gemeentebestuur met de coalitie tussen Open VLD, N-VA en Merlaan om voor een ander personeelsbeleid te gaan. Die vernieuwing werd toen nog ‘te weinig uitgezet’. Toen liet de burgemeester weten ‘voor vernieuwing te willen gaan’.

Personeelsbeleid

“Wij zijn nu anderhalf jaar verder en wij zijn met ons personeelsbeleid niet waar we moeten zijn. Het is aan de algemeen directeur om dat beleid uit te werken zoals wij het hebben uitgestippeld.”

“Omdat het geen zes jaar mag duren voor ons nieuw beleid is ingeburgerd, hebben wij een extern bureau de opdracht gegeven om zijn werk te evalueren. Die evaluatie zal aangeven waar de algemeen directeur zijn werk moet bijsturen. Later zal er een nieuwe evaluatie gebeuren”, legde burgemeester Van Hulle toen uit. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.