Stoelendans in Alveringem door vertrek schepen Kris Laleman

Na de ondertekening van enkele documenten op de gemeenteraad werd Sylvie Thieren officieel schepen. © AB
Redactie KW

Na het vertrek van schepen Kris Laleman heeft Sylvie Thieren (CD&V) op de gemeenteraad in Alveringem de eed afgelegd als schepen.

Met Sylvie Thieren uit Beveren-aan-de-IJzer zijn ze opnieuw met vijf in het schepencollege. Haar vroegere functie als voorzitter van de gemeenteraad wordt opgenomen door het vroeger gemeenteraadslid Dries Decorte (CD&V). Doordat hij doorschuift, komt Gerda Gheeraert (Gemeentebelangen), ook uit Beveren-aan-de-IJzer, opnieuw in de gemeenteraad. Zij zat tot op heden in het comité van de sociale dienst dat de persoonsgebonden dossiers van burgers behandelt. “Ik vond dat heel nuttig, maar ben ook blij om opnieuw naar de gemeenteraad te gaan”, reageert Gerda. “Met mijn inzet vind ik wel dat ik het verdien.” Haar zitje in het comité sociale dienst wordt ingevuld door Tom Sap uit Hoogstade, een Open Vld’er die na de laatste verkiezingen ontgoocheld met politiek had gekapt, maar nu dus opnieuw wordt opgeroepen.

Containerpark

Vanaf 1 november zal ook het containerpark in Vleteren uitsluitend met een reservatiesysteem werken. De participerende gemeenten Alveringem, Lo-Reninge en Vleteren willen daarmee de vaak lange wachtrijen oplossen. Gebruikers zullen een afspraak kunnen maken via de site van IVVO of telefonisch. Alle info hieromtrent zal in het gemeentelijk infoblad van november en december terug te vinden zijn. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier