Stadsbestuur zet schepen Content op non-actief door onderzoek naar prijsafspraken stranduitbaters

Jurgen Content.© gf
Jurgen Content.© gf
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

“In het kader van een lopend strafonderzoek naar de toewijzing van de strandconcessies, heeft het college van burgemeester en schepenen besloten om preventief de bevoegdheden van schepen Jurgen Content te herverdelen en dit zolang er geen duidelijkheid is over zijn rol in het dossier. We geven hem het voordeel van de twijfel en wensen sereen het onderzoek af te wachten alvorens hierover uitspraken te doen”, meldt burgemeester Daphné Dumery (N-VA).

Het gerecht startte vorig jaar een onderzoek naar mogelijke prijsafspraken tussen stranduitbaters in Blankenberge. Maar volgens schepen Jurgen Content (Vooruit) heeft dat dossier er niks mee te maken en zoekt Dumery nu een stok om de hond te slaan. De mededeling van de burgemeester komt er immers na de open brief waarin Vooruit haar ‘dictatoriale manier van leidinggeven’ aan de kaak stelde.

“Dit is pure natrapperij, de burgemeester probeert hiermee een zekere perceptie te creëren die mij in een kwaad daglicht stelt. Ik ben vorige zomer welgeteld één keer verhoord geweest in het dossier rond de strandconcessies, en sindsdien had ik daar niets meer over gehoord. Dumery en schepen Herpoel zijn toen óók verhoord geweest, en er is ook nog geen duidelijkheid over hùn rol in het dossier. Dumery sleurt dit er dus gewoon bij als excuus om mijn bevoegdheden af te pakken, in een poging om nog meer verdeeldheid te zaaien. Want dat is wat ze graag doet als burgemeester: voortdurend tweedracht zaaien met haar leugens en manipulaties. Dit zet het nog maar eens in de verf”, reageert hij.

Dumery reageert op haar beurt dat er wel degelijk een link is met het concessiedossier. “Aangezien dat onderzoek nog loopt, kan ik daar weinig over zeggen, maar we hebben dus wel onze redenen om de bevoegdheden van schepen Content tijdelijk te herverdelen. We hebben hem trouwens eerst de kans gegeven om uit eigen beweging een stapje opzij te doen.”

Bruggen opgeblazen

Dumery benadrukt dat ze de samenwerking met Vooruit in goede verstandhouding wil voortzetten, maar voor de coalitiepartner zijn alle bruggen opgeblazen. “Akkoord dat Dumery als burgemeester aan het hoofd van de veiligheidscel staat, maar we zijn die soloslim van haar echt beu. Dat we als eerste badstad alle grote evenementen afgelastten, dat er een alcoholverbod zou komen op het openbaar domein; elke keer moeten we zoiets vernemen via de pers. We zijn het beu om er als spek en bonen bij te zitten en alles maar te slikken. De kruik gaat zolang te water tot ze barst”, zegt voorzitter Patrick De Meulenaere.

Ook Content ziet geen uitweg meer voor de huidige coalitie. “Maanden geleden al was er vanuit onze partij een duidelijk signaal ( na de strandrellen verlieten enkele raadsleden de gemeenteraad uit onvrede met de eenzijdig genomen beslissing rond de time-out, red.) dat we ons niet langer met het beleid van de burgemeester konden vereenzelvigen. Wij hebben leden die spontaan hun lidkaart indienen, zo kan het echt niet langer. Met dit bestuur zijn wij wel klaar”, aldus Content. (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.