https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Schepenwissel in Ichtegem

© (Foto Coghe)
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Op 7 oktober legt Magali Segers (Liberaal 2018) haar ambt als schepen neer. Volgens een persbericht van de partij Liberaal 2018 is de combinatie met de apotheek en het gezinsleven onhaalbaar geworden.

“Kiezen is altijd een beetje verliezen”, laat Magali Segers zelf weten. “Maar de combinatie met mijn andere activiteiten was te zwaar geworden. Daarom heb ik beslist om mijn politiek mandaat neer te leggen. Want half werk leveren is niet mijn stijl van werken.”

Magali Segers was onder andere bevoegd voor lokale economie, participatie, communicatie, ICT, evenementen, dierenwelzijn en de bibliotheek. In die functie heeft ze enkele belangrijke initiatieven opgestart. Zo is er een loket voor lokale economie gekomen. Ook de opstart van de dorpskernvernieuwing in Ichtegem via een naar Ichtegemse normen uniek participatietraject mag op haar conto geschreven worden. Ook het burgetbudget, een initiatief van en voor inwoners die subsidies kunnen krijgen voor een realisatie van een project die de cohesie en samenhorigheid ten goed komen is een van haar initiatieven. Ook het op punt zetten van ons digitaal loket, de ‘Ichtegem Inspireert Awards’ of de bakbib, zijn verwezenlijkingen die zij opgestart heeft.

Magali Segers wordt opgevolgd door Geert Vandaele (Liberaal 2018) die op gemeenteraad van 7 oktober de eed zal afleggen als nieuwe schepen. Ondernemer Geert Vandaele, is getrouwd met Ilse Goemaere en vader van Bo en Victor is zaakvoerder van Suprima sauzen in de Fabriekweg in Eernegem. Het gezin runt ook de Suprima Taste lounge dat voor allerhande evenementen kan gehuurd worden. Geert Vandaele was in 2018 een nieuwkomer op de lijst liberaal 2018. Als voorzitter van Unizo Eernegem-Bekegem is hij bekommert om de lokale economie. Hij heeft ook een voet in tal van verenigingen, zo organiseert hij in normale omstandigheden jaarlijks het Bekegems Feestweekend, de Fabrieksweg buurtfeesten en Open Fabriekweg.

© (Foto Coghe)

“De bevoegdheid lokale economie is iets wat mij als lokale ondernemer uiteraard nauw aan het hart ligt en waar ik het beleid wil helpen vormgeven. Maar ook de andere bevoegdheden verdienen mijn volle aandacht”, zegt Geert Vandaele. “Het meerjarenplan #ichtegeminspireert is een uitdagend beleidsplan dat we aan het begin van de coalitie hebben uitgetekend. Ik zal er ten volle mijn schouders onder zetten om het te helpen realiseren op de diverse domeinen binnen mijn bevoegdheid.”

Door het vertrek van Magali Segers komt Bianca Van Hessche (Liberaal 2018) in de gemeenteraad. Zij zelf wordt op haar beurt opgevolgd wordt in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst door Koen Vandaele (Liberaal 2018). Beiden leggen eveneens de eed af op 7 oktober. Omdat bij het begin van de coalitie overeengekomen was dat Geert Vandaele vanaf 1 januari 2022 voorzitter zou worden van de Gemeenteraad, moet ook daar een opvolger moeten worden voorzien. Wie dat zal worden is voorlopig nog een open vraag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.