Schepen José Debels ziet geen heil in één grote Roeselaarse voetbalclub

©VDB / Bart Vandenbroucke
©VDB / Bart Vandenbroucke
Wouter Vander Stricht

Imannuel De Reuse polste naar de overeenkomst over Schiervelde met de nieuwe club SK Roeselare-Daisel en Club Brugge. Schepen Debels kon daar niet over uitweiden omdat de overeenkomsten nog niet helemaal afgerond zijn.

Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) had al in de gemeenteraad van september 2020 gepolst naar de toekomst van de voetbalsite Schiervelde. “Maar ondertussen vernamen we via de pers er een nieuwe regionale club komt: SK Roeselare-Daisel en dat er een vorm van samenwerkingsovereenkomst bereikt is met Club Brugge over het gebruik van de site. Club Brugge huurt ook het vip-gebouw aan de VAAL. Wat zijn de gevolgen hiervoor voor de stad Roeselare, financieel en logistiek? De stad had vroeger ook een overeenkomst met KSV Roeselare over het onderhoud van de terreinen: hoe zit het daar nu mee? En heeft de Roeselaarse schepen overleg gehad met de andere Roeselaarse voetbalverenigingen om tot één overkoepelende Roeselaarse club te komen met gedecentraliseerde jeugdwerkingen?”

1.200 jeugdspelers

Schepen José Debels (CD&V). “Onze eerste bekommernis was het verderzetten van kwalitatieve jeugdwerking, vandaar ook de samenwerking met de vzw KSV Roeselare Jeugd. De onderhandelingen met de diverse partijen, ook Club Brugge, zijn nu aan de gang. Dit zal nog op de gemeenteraad voorkomen eens de onderhandelingen afgerond zijn, maar die willen we niet hypothekeren door hier uitspraken te doen.”

Ook één grote Roeselaarse club was voor de schepen niet aan de orde. “Je herinnert je nog de fusie tussen SK en FC Roeselare, maar een jaar later ging deze samenwerking ter ziele en werd Club Roeselare succesvol terug opgericht. De ouders zien ook hun graag hun spelers doorgroeien naar een eerste ploeg en dat is moeilijk voor in totaal 1.200 jeugdspelers en maar één eerste ploeg.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.