https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sara Neudt nam ontslag als gemeenteraadslid: “Politiek past niet bij mijn levensvisie”

Nieuwpoort Sara Neudt zetelde drie jaar in de OCMW-raad en © IV
Paul Bruneel

Sara Neudt werd enkele jaren geleden door CD&V in Nieuwpoort binnengehaald als OCMW-raadslid en werd aangekondigd als de grote nieuwkomer in de politiek. In 2018 was ze als 24-jarige kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen en werd gemeenteraadslid. Op vandaag is ze verhuisd naar Koekelare en ruilde ze haar job als kleuterjuf voor deze van werfleider. Niet enkel door haar verhuis nam ze ontslag uit de gemeenteraad: “Politiek past niet bij mijn ingesteldheid en visie op het leven”, zegt Sara.

Sara Neudt werd enkele jaren geleden genomineerd om Krak van Nieuwpoort te worden, ze haalde het net niet, maar was heel tevreden met de nominatie. Ze had deze onder meer te danken aan het feit dat ze tijdens haar studies kinderen van alleenstaande, jonge ouders in Ecuador begeleidde en meehielp bij de organisatie van een nieuwjaarsfeestje voor de vluchtelingen in het kamp van Lombardsijde.

CD&V vroeg haar om lid te worden van het OCMW, ze bleef drie jaar OCMW-raadslid. “Ik ben toen toevallig in de politiek terechtgekomen en mijn deelname aan de verkiezingen in 2018 was niet meer dan normaal. Die verkiezingen waren wel een fijne ervaring. Ik heb toen ook tijdens mijn ‘belletje trek’ in de campagne heel veel mensen leren kennen en levenservaring opgedaan. De positieve commentaren van de mensen zorgden voor motivatie om ervoor te gaan.”

Dag van verkiezingen

“De dag van de verkiezingen zelf was wel een spannende dag. Samen met mijn familie heb ik deze dag intens beleefd. Ik ben ook naar de stadshalle getrokken waar de uitslagen binnensijpelden en nadat ik wist dat ik het goed had gedaan met 302 voorkeurstemmen zijn we er nog een gaan drinken in de Lanterfanter. Ik denk dat het toen rond 18 uur was en ik vond het heel leuk dat ik dit moment kon delen met mijn familie.”

De gemeenteraad kwam Sara minder goed af dan de OCMW-raad. “Weet je, ik heb me nooit goed thuis gevoeld in de gemeenteraad. De gemeenteraad is iets helemaal anders dan de OCMW-raad, het is niet zo persoonlijk en je kunt minder doen voor de mensen of je mening uiten. Ik wilde geen schaap in de kudde zijn en daarom heb ik ook besloten om ermee te stoppen.”

Positief afgesloten

“Ik wil er wel aan toevoegen dat ik tevreden terugkijk op mijn periode als politica in Nieuwpoort, ik heb die periode in mijn leven positief afgesloten en ik ben heel blij dat ik die ervaring heb mogen meemaken.”

“Maar zoals eerder aangegeven, past politiek niet bij mijn ingesteldheid en visie op het leven” besluit Sara.

Sara is 27 jaar geworden en woont samen met haar vriend in Koekelare en heeft haar droomjob gevonden: werfleider.

(PB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.