Sara Dinneweth verhuist naar Pittem en verlaat gemeenteraad van Ruiselede

(foto RV)
(foto RV)
Redactie KW

Op de gemeenteraad van februari kondigde raadslid Sara Dinneweth (27) van Respect haar verhuis aan naar Pittem, waar ze na grondige verbouwingen vanaf 1 maart woont met haar vriend Lothar Desmet. Dat betekent meteen ook haar ontslag uit de gemeenteraad, na twee volle jaren op het Ruiseleedse politieke forum.

Sara Dinneweth wordt opgevolgd door Christel L’Hoost. Dinneweth is lerares aan het BUSO De Triangel in Lovendegem, dat nu Lievegem heet. We treffen haar op een drukke zondagmiddag, na een fietstripje van ‘maar’ 50 km. In minder drukke tijden werkt ze immers makkelijk 130 km af. Dinneweth is dan ook bijzonder sportief aangelegd. In de periode 2015-2018 deed ze aan motorcross bij MCLB en in maart 2012 werd ze wereldkampioene kickboksen, discipline semi-contact. Daarnaast heeft ze een passie voor acteren, die ze uitoefende bij de plaatselijke toneelvereniging De Ruyssende Lede.

Wederzijds respect

Dinneweth nam in oktober 2018 voor het eerst deel aan verkiezingen en behaalde meteen een verbazingwekkende score. “Dat had ik echt niet verwacht”, zegt ze. “Mijn deelname kwam er niet spontaan, wel op vraag van bepaalde mensen uit de partij die ik goed kende. Eerst was er vertwijfeling en weigerde ik. Ik nam toen echter deel aan een vergadering, die heel gemoedelijk verliep met wederzijds respect. Daar voelde ik me goed bij. Een warm onthaal en veel waardering voor elkaar, dat gaf finaal de doorslag. De goede verstandhouding vanuit de toneelwereld met Marnix Van Daele en de bewondering voor klasseman Chris Hullebush waren voor mij de final touch .”

Haar politieke ervaring in Ruiselede was overwegend positief, zegt ze. “Wel betreur ik hoe hard men soms op elkaars kap zit . Wat wij vanuit de oppositie aanbrachten of suggereerden was steeds goedbedoeld en vrij constructief, maar er was te veel polarisatie tussen de blokken. Daar wordt niets of niemand beter van. Ik denk aan onze initiatieven voor het goede doel, zoals de loopband in café De Plaetse en de dansmarathon in Den Tap. Alsof die zaken exclusief waren voor deze of gene groep. Neen, zoiets organiseer je voor het algemeen humane belang.”

Nieuwe realiteit

De verkiezingsuitslag op die bewuste zondag in oktober 2018 was een ware zenuwslag. De uitslagen werden wisselend opgevangen via diverse kanalen. “Die nipte nederlaag met 32 stemmen was een zware dobber. Het was een pijnlijke ontgoocheling, omdat het verschil zo onwezenlijk klein was. Was de verhouding bijvoorbeeld 10-7 geweest, dan was de nieuwe realiteit beter verteerbaar.”

“ Ook betreur ik dat onze interventies niet altijd naar de letter en waarheidsgetrouw worden gewaardeerd. Ik denk bijvoorbeeld over een vraag naar verduidelijking in een dossier omtrent Curando. Dat wordt dan uitvergroot alsof wij tegen Curando gekant zijn, soms ook door de media. Die negatieve perceptie is nergens voor nodig. Maar voor zaken waar ik 100 procent achter stond, stak ik graag en consequent mijn nek uit op de gemeenteraad”, vat Dennewith samen. Vanaf 1 maart woont ze in Pittem in haar vernieuwde woning, waar haar vriend zijn kantoor heeft als zelfstandige ontwikkelaar van websites.

Ruiseleedse roots

“Ik merk dat Pittem en Ruiselede vergelijkbaar zijn, qua oppervlakte, mentaliteit en kleinschaligheid. Twee landelijke dorpen. Lothar is daar goed gekend omdat zijn moeder een café in het centrum uitbaat. Ik blijf mijn roots in Ruiselede in mijn hart dragen. Hier ben ik opgegroeid en verkozen velen mij in 2018 meteen in de gemeenteraad. Mijn verleden in Ruiselede bij de Chiro, KLJ, de toneelvereniging en mijn schooltijd in Sancta Maria zorgde voor de introductie in de lokale politiek, die ik nu vaarwel zeg.”

(RVDS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.