Roeselare heeft straks een Rolariusplein en een Komkommerstraat

Wouter Vander Stricht

Roeselare heeft er weer twee straatnamen bij. De Komkommerstraat en het Rolariusplein. De Komkommerstraat sluit aan op de verkaveling met groentennamen nabij de Populierstraat. Het Rolariusplein verwijst naar de reus Rolarius en dat is geen manke vergelijking. Op de voormalige forenzenparking verrijst straks Roelevard, een reus van een gebouw.

Het bouwproject op de voormalige forenzenparking bestaat uit drie blokken met daartussen een nieuw openbaar plein. Dat zal dus het Rolariusplein gaan heten.

Bouwonderneming Huysman Bouw uit Eeklo diende een omgevingsvergunningsaanvraag in voor het ontwikkelen van een nieuwe verkaveling langs de Populierstraat. De nieuwe straat zal de naam Komkommerstraat dragen. Er wordt gekozen voor deze naam omdat de verkaveling via een fiets- en wandelpad aansluit op de naastgelegen verkaveling met groentenamen (Erwtenstraat, Bloemkoolstraat, Bonenstraat). Daarenboven kan er nog een nieuwe verkaveling ernaast ontwikkeld worden waar dan logischerwijze kan verder gewerkt worden met namen van groenten.

Voor beide straatnamen gaven Brandweerzone Midwest en aan de Politiezone RIHO gunstig advies.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.