Rita De Costere verlaat schepencollege

Op 10 februari 2021 verlaat Rita De Costere het schepencollege van Meulebeke. “Een beslissing die reeds enkele maanden geleden gestalte kreeg en niks met politiek te maken heeft”, aldus een emotionele schepen Rita De Costere.

Rita De Costere.© LB
Rita De Costere.© LB

Rita De Costere zetelde reeds acht jaar in het college als schepen van Sport, Toerisme, Jeugd, Werkgelegenheid, Recreatie, Lokale economie en middenstand, Lokaal dienstencentrum en Thuiszorg. “Mijn moeder, Maria Van Den Berghe (86), heeft zich haar hele leven ingezet om haar echtgenoot en haar zoon Erik te ondersteunen.”

“Nu acht ik het mijn plicht om hetzelfde te doen voor haar. Mijn beslissing heeft dus absoluut niks te maken met de nieuwe coalitie of met een of ander politiek item”, vertelt Rita.

Opvolger

Burger Dirk Verwilst: “We hebben, om alle rust en kalmte te bewaren, de schepenwissel niet doorgevoerd tijdens de aanstelling van het nieuwe schepencollege. Dit is nu een veel beter moment. Rita zal haar opvolger nog een goede maand kunnen inwerken in alle bevoegdheden die haar toekwamen. De bevoegdheid Lokale economie en middenstand zal ik voorlopig voor mijn rekening nemen totdat haar opvolger volledig ingewerkt is.”

Rita De Costere neemt officieel afscheid als schepen tijdens de gemeenteraadszitting van 10 februari 2021. Ze wordt dan officieel opgevolgd door gemeenteraadslid Jean-Marie Gunst (Lijst van de Burgemeester).

Rita De Costere blijft nog actief als gemeenteraadslid. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.