Restauratie Oostendse kinderboerderij start op 31 mei

De kinderboerderij krijgt een grondige renovatie.© Beeldbank Kusterfgoed
De kinderboerderij krijgt een grondige renovatie.© Beeldbank Kusterfgoed
Redactie KW

Eind mei starten de renovatiewerken aan de Oostendse kinderboerderij De Lange Schuur aan de Stuiverstraat. De dwarse vleugel van het gebouw wordt gerestaureerd en herbouwd. De werken zullen ongeveer een jaar duren. De totale kostprijs bedraagt 1.618.701,26 euro. Er werd een premie toegekend ter waarde van 397.621 euro.

“Kinderboerderij De Lange Schuur is een populaire plek voor jonge Oostendse gezinnen. Ook het mooie zonovergoten terras is zeer aanlokkelijk voor fietsers en wandelaars die hier graag een tussenstop maken. Het pand zelf, de dwarsvleugel van de kinderboerderij is dringend aan vernieuwing toe.”

“Stad Oostende heeft dan ook beslist om de nodige investeringen te doen. Door deze restauratie wordt ons stadspatrimonium opnieuw aangevuld met een hedendaags en energiezuinig stadsgebouw”, licht eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Stadseigendommen, toe.

Een afgewerkt geheel

Op het gelijkvloers komt er een feestzaal en een nieuwe cafetaria met een prachtig zicht op het domein en een feestzaal. Op de eerste verdieping worden bureauruimtes ingericht en komt er een polyvalente zaal.

Zowel de gevels van de nieuwe dwarsvleugel als de hoofdvleugel worden gekaleid en nadien geschilderd. Het schrijnwerk van de hoofdvleugel wordt opnieuw geschilderd. Zo zal het gebouw na de werken één afgewerkt mooi geheel vormen. Er wordt een gebouwbeheerssysteem voorzien zodat het energieverbruik in kaart wordt gebracht en passend kan worden opgevolgd.

Landschapsbaken

“De kinderboerderij vormt een landschapsbaken tussen sportpark de Schorre, op een boogscheut van het stadsrandbos en grenst aan het waardevolle Oostendse krekengebied. Het is een belangrijke schakel in het polderlandschap rond Oostende. Samen met Buitengoed vzw, die er gehuisvest is, kijken we reikhalzend uit naar een volledig gerenoveerd gebouw.”

“De stad heeft hiermee een enorme troef in handen om families te laten kennismaken met het boerderijleven maar ook met de prachtige en waardevolle natuur in de nabije omgeving”, besluit schepen van Mens & Milieu Silke Beirens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.