Raadsleden debatteren in koud ontmoetingscentrum over kerstdrukte

Aangezien de geluidsinstallatie defect was, moest secretaris de zitting opnemen met een gsm.©Eric Flamand EF
Aangezien de geluidsinstallatie defect was, moest secretaris de zitting opnemen met een gsm.©Eric Flamand EF
Redactie KW

De gemeenteraad van Heuvelland werd vanwege de geldende coronamaatregelen andermaal in een ontmoetingscentrum gehouden. Dit keer was dat in de Galooie in Loker. Het werd een raadszitting zonder verwarming en zonder live audiostreaming.

Om een ruimte als de Galooie in Loker voldoende op te warmen moet de verwarming zeker twee uur voor de aanvang van een activiteit ingeschakeld worden. Dat gebeurde duidelijk niet zodat alle raadsleden met de jas aan de raadszitting volgden.

Verder was er ook een technisch probleem met de microfoons zodat de zitting niet live kon gestreamd worden. Secretaris Jef Huyghe nam dan maar de raadszitting op met zijn smartphone.

Kerstdrukte

Gezien de grote ruimte was dat niet altijd even makkelijk en spurtte de secretaris van het ene na het andere raadslid om de opname te doen lukken. Een van de gesprekken ging over de te verwachten kerstdrukte in Heuvelland.

Niet om te shoppen maar wel om te wandelen en te fietsen. “Het zijn uitzonderlijke dagen met heel veel wandelaars. Dat is op zich positief in ons uitgestrekt landschap, maar brengt soms wat aandachtspunten met zich mee.”

Extra politiecontrole

“We zien het niet zo negatief als de oppositie, maar pakken de uitdaging op om alles verder in goede banen te leiden”, duidt schepen van Toerisme Jean-Pierre Geelhand. “We hebben de politie gevraagd om extra controle uit te voeren op het parkeren en we werken ook acties uit om wandelaars te sensibiliseren tegen zwerfvuil.”

“Ook voor tijdelijke extra vuilnisbakken en toiletten wordt gezorgd. Verder trachten we via de communicatiekanalen het toerisme zoveel mogelijk te spreiden, zodat de mensen ook de toeristisch minder bekende kanten van Heuvelland zoals Wulvergem, Wijtschate en Nieuwkerke ontdekken. We merken dat dat wel goed werkt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.