Prijskaartje uitbouw Collegesite zorgt voor discussie

Een beeld van de toekomstige Collegesite, zijde Kortrijkstraat.© WME
Een beeld van de toekomstige Collegesite, zijde Kortrijkstraat.© WME
Tom Van Houtte

SP.A Tielt heeft kritiek op de hoge aankoopprijs van vijf panden voor de uitbouw van de Collegesite. De vijf (handels)panden in de Kortrijkstraat kosten het stadsbestuur 1,9 miljoen euro, wat niet naar de zin is van Simon Bekaert en co.

“Die som ligt veel te hoog, terwijl de private ontwikkelaar veel te weinig betaalt in verhouding tot de opbrengsten die hij uit het project zal puren”, zegt Simon Bekaert. “Dit had beter moeten worden onderhandeld.”

Vincent Byttebier (CD&V), schepen bevoegd voor de Collegesite, zegt dat de meerderheid uit de vorige bestuursperiode – de socialisten incluis – met goed 420.000 euro veel te weinig budget inschreef voor de aankoop van die panden.

“Geen geld meer voor andere projecten”

Volgens Bekaert hoeft dat echter niet te betekenen dat er geen onderhandelingsmarge meer was. Hij vreest nu dat er geen geld meer overblijft om de komende jaren te investeren in de academies en een nieuw zwembad. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten