Premier Alexander De Croo zwaait ‘zijn’ oud-directeur en ex-schepen Jules Lampole uit op nieuwjaarsevenement op 8 februari

Premier Alexander De Croo zal op 8 februari ook speechen op het nieuwjaarsevenement van gbAvelgem. © BELGA
Jan Steenhoudt
Jan Steenhoudt Editieredacteur KW Kortrijk – Menen – Waregem

Op woensdag 8 februari komt premier Alexander De Croo (Open VLD) naar Avelgem. Hij zal er een speech geven op het nieuwjaarsevenement van de lokale afdeling van zijn partij. De premier zwaait tegelijk ook schepen van Sport en Cultuur Jules Lampole (80) uit, die op 1 januari het stokje doorgaf aan Liesje Cartreul.

Op 8 februari krijgt Avelgem hoog bezoek, want dan komt eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) afscheidnemend schepen Jules Lampole (gbAvelgem) uitzwaaien. Lampole legde eind 2022, na een carrière van 22 jaar in de politiek, zijn functie als schepen neer. Liesje Cartreul nam ondertussen zijn taken (sport, cultuur en onderwijs) over.

Oud-leerling

Voor Lampole is de komst van de premier de kers op de taart van zijn carrière in de politiek én een blij weerzien met een voormalige leerling. Tijdens zijn professionele loopbaan was de oud-schepen namelijk ook directeur van het Koninklijk Atheneum te Ronse, waar de jeugdige Alexander De Croo een tijdlang school liep.

(lees verder onder de foto)

Op zijn 75ste werd Jules Lampole, na achttien jaar raadslid, alsnog schepen. "Een droom die waar wordt", zei de nestor van het gemeentehuis toen.
Op zijn 75ste werd Jules Lampole, na achttien jaar raadslid, alsnog schepen. “Een droom die waar wordt”, zei de nestor van het gemeentehuis toen. © gbA

Op het nieuwjaarsevenement van gbAvelgem, op woensdagavond 8 januari, zal Jules Lampole de premier een aantal ‘politieke’ examenvragen voorleggen, zoals dat ettelijke jaren geleden ook op de schoolbanken gebeurde. Daarna volgt een netwerkreceptie.

Het nieuwjaarsevenement gaat door om 19.30 uur in Gemeenschapscentrum Spikkerelle in Avelgem. Inschrijven kan door uw aanwezigheid uiterlijk op vrijdag 27 januari te bevestigen via jules.lampole@telenet.be. Eventuele vragen voor de premier mogen meegestuurd worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.