Poperingse welzijnsdiensten ondersteunen inwoners die in quarantaine moeten

Schepen van Welzijn van Poperinge Bryan Vanderhaeghe. © foto MD
Redactie KW

Inwoners van Poperinge die in verplichte quarantaine moeten omdat ze positief testen op Covid-19 of in contact kwamen met een persoon die positief testte, kunnen ondersteuning krijgen van de welzijnsdiensten van de stad Poperinge.

Personen die positief testen op corona in contact kwamen met een persoon die positief testte, moeten voor een bepaalde periode in quarantaine, iets wat volgens Poperings Schepen van Welzijn Bryan Vanderhaeghe (Samen) niet voor iedereen even eenvoudig is. “Voor mensen zonder familie, kennissen of vrienden in de buurt zorgt een quarantaine voor allerlei praktische en zelfs mentale problemen.”

De welzijnsdiensten van de stad staan dan ook klaar om mensen in isolatie te ondersteunen. “Een aantal gemeenten zette hun eigen systeem voor contacttracing op, dat zullen wij niet doen. We hebben hier de mensen niet voor en willen vertrouwen op het Vlaamse systeem. Eenmaal de mensen te horen krijgen even in quarantaine te moeten, kunnen we wel helpen. Zo kan er gezorgd worden voor boodschappen of kan er op geregelde tijdstippen iemand bellen om een praatje te slaan. Onze eerstelijnspsychologe kan ook hulp bieden indien nodig.”

“We zullen de maatschappelijke werkers ook helpen duidelijk maken wat er juist verwacht wordt qua isolatie. Deze hulp zal in de eerste plaats geboden worden op vraag van de huisarts, maar mensen die vragen hebben of ondersteuning nodig hebben kunnen bellen naar het nummer 057 34 65 00″, aldus nog de schepen. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier