Politicus en zoon van burgemeester Pieter Callens verhuist naar Heuvelland

Pieter Callens is een talentvol advocaat en ziet nu af van een politieke loopbaan in Ardooie© GF
Pieter Callens is een talentvol advocaat en ziet nu af van een politieke loopbaan in Ardooie© GF
Redactie KW

Pieter Callens, zoon van Burgemeester Karlos Callens, en zelf ook actief in de lokale politiek verlaat de gemeente Ardooie. “Het is met spijt in het hart dat ik deze mooie gemeente verlaat. Maar ik ga mij in Heuvelland vestigen en neem veel herinneringen mee van Ardooie en de bewoners.”

Pieter Callens (40) nam al drie maal met succes deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij debuteerde met bijna duizend stemmen in 2006. Hij deed dit op de lijst van Groep 82, de lijst van vader Karlos. Drie maal werd hij met veel voorkeurstemmen verkozen.

Maar hij zetelde nog nooit in de gemeenteraad, gezien vader en zoon niet samen kunnen zetelen. “Ik kreeg wel drie maal een mandaat in het OCMW waar ik het sociaal beleid van de gemeente kon volgen en meebepalen. Tijdens de eerste legislatuur was dit als voorzitter. Door de hervorming van het OCMW kon ik dit niet verderzetten, gezien het voorzitterschap naar een schepen moest gaan.”

In het OCMW wordt Pieter opgevolgd door gemeenteraadslid Sybille Vanhaverbeke (Groep 82). Pieter stond ook een keer op een lijst voor de nationale verkiezingen voor Open VLD. Binnen de partij was hij lokaal voorzitter maar gaf ondertussen al de fakkel door aan Olivier Debusschere, de echtgenoot van schepen Veronique Buyck.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.