Philip Ghekiere volgt Sandra De Leeuw-Goussey op als schepen

Philip Ghekiere volgt op 1 januari 2022 Sandra De Leeuw-Goussey op als schepen in Deerlijk. (Foto DRD)
Redactie KW

Sandra De Leeuw-Goussey (Open Vld) stopt op 1 januari als schepen. Ze zal opgevolgd worden door gemeenteraadslid en voorzitter van Open Vld Deerlijk Philip Ghekiere. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de jongste gemeenteraad.

“Het ambt als schepen brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee en ik wil de beste kwaliteit brengen in alles wat ik onderneem”, verduidelijkt schepen Sandra De Leeuw-Goussey . “Mijn werk als schepen valt steeds moeilijker te combineren met het runnen van een groeiend bankkantoor en de organisatie van mijn zwemklasjes, een passie waar ik enorm veel voldoening uit haal.”

“Fijn dat Philip net nu professioneel de opportuniteit heeft om van mij over te nemen. Ik heb als schepen veel geleerd, veel fijne mensen ontmoet en ik wil alle collega’s bij de gemeentelijke diensten bedanken voor hun harde werk en de goede samenwerking. Mijn engagement voor ons blauwe team en Deerlijk blijft; ik volg alle dossiers verder op in de gemeenteraad.”

Continuïteit en vooruitgang

“Ik kijk er heel erg naar uit om mij als schepen in te zetten voor Deerlijk”, reageert Philip Ghekiere. “Na 13 jaar intense betrokkenheid bij De Berk en De Beuk – hij was samen met Dirk Hanssens voorzitter van het oudercomité – en een ongeveer even lange periode in de lokale politiek, is dit een mooie kans om vanop de eerste rij en als deel van een topteam te zorgen voor continuïteit en vooruitgang. Deerlijk is de best denkbare plek om op te groeien, te werken, te wonen, te shoppen, om te ondernemen en je vrije tijd door te brengen. Die positie willen we behouden en versterken.”

“We hadden dit scenario in 2018 even besproken, maar het leek toen voor mij professioneel niet haalbaar en ik ben heel blij dat het nu wel kan. Ik voel een grote verantwoordelijkheid tegenover alle collega’s en de burgers van Deerlijk. Ik zal nog één en ander moeten bijleren, maar ik heb enorm veel zin om er vol energie in te vliegen. Ik wens uitdrukkelijk schepen Sandra te bedanken voor haar harde werk en volle inzet tijdens de drie voorbije jaren.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.