Oudenburgse oppositie heeft bedenkingen bij relanceplan

© foto LIN
Redactie KW

Het coronarelanceplan van het stadsbestuur kan CD&V niet helemaal verleiden. Oppositieleider Peter Velle. “Dit had zoals wij voorstelden misschien beter over de partijgrenzen heen moeten worden besproken.”

CD&V had bij monde van fractieleider Peter Velle al eerder een agendapunt laten toevoegen over de aanpak van de coronamaatregelen en een voorstel tot opmaak van een relanceplan en vond dan ook dat zijn partij hierbij had moeten betrokken zijn als deel van de taskforce. “Deze crisis gaat over de partijgrenzen heen.”

Peter Velle stelt zich daarom vragen bij de opmaak van het coronarelanceplan. “Het stond zelfs niet op de agenda van de gemeenteraad en de aankondiging van een plan is er pas gekomen nadat wij het agendapunt hadden toegevoegd. Meer nog, in de 250.000 euro die zouden voorzien zijn voor steunmaatregelen, vinden we uitgaven die al voor corona beslist waren of dus niets met deze crisis te maken hebben.”

“Pas op, in het plan herbergt enkele goede maatregelen, maar we vragen ons af welke al vroeger op de agenda stonden. We zijn verheugd dat ons voorstel om de verenigingen te steunen is opgenomen”, aldus raadslid Peter Velle.

Bij het promomagazine dat zou worden gedrukt, stelt CD&V zich ook vragen. “De stad zou de drukkosten op zich nemen, wat echt positief is, maar het zijn wel de handelaars zelf die de voorgestelde cadeaubonnen zullen betalen.” (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier