https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oudenburgse burgemeester besmet met coronavirus

De burgemeester ligt intussen aan zijn bed gekluisterd.©LIN
De burgemeester ligt intussen aan zijn bed gekluisterd.©LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Burgemeester van Oudenburg, Anthony Dumarey (Open VLD), liet op zijn Facebook weten dat hij positief getest heeft op corona. “Ik ben donderdag opgestaan met een grieperig gevoel en heb dan positief getest op corona.”

“Mijn huisarts adviseerde me om me meteen te laten testen in het triagecentrum in Torhout en ook deze test toonde aan dat ik covid-positief ben”, vertelt de Oudenburgse burgemeester.

Hoe of waar Anthony Dumarey besmet werd, is voor hem een raadsel. “Zowel in mijn functie als burgemeester, als zaakvoerder of privé volg ik de coronamaatregelen nauwgezet op. Het bewijst nog maar eens hoe besmettelijk en gevaarlijk het virus is.”

“Het wordt echt op je gesmeten. Ik dacht er nog aan om van thuis uit verder te blijven werken, maar dat lukt niet. Gisteren had ik alleen zware benen en kloppende hoofdpijn, maar intussen doen al mijn spieren pijn alsof je een heel zware griep hebt en heb ik nog heel weinig smaak. Ik ben nu aan mijn bed gekluisterd”, zegt de burgemeester. “Mijn huisdokter zegt dat de eerste drie dagen de ergste zijn en het dan moet beteren.”

De Oudenburgse burgemeester heeft voor iedereen nog deze boodschap: “Hou jullie allemaal goed en zorg voor elkaar. Samen kunnen we dit virus klein krijgen.” (LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.