https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oudenburg breidt ligplaatsen voor boten uit

Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert, burgemeester Anthony Dumarey, Peter Hennion van B&B Droomboot en de schepenen Gino Dumon en Romina Vanhooren stellen het aanmeerplan voor, een primeur voor de stad.© LIN
Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert, burgemeester Anthony Dumarey, Peter Hennion van B&B Droomboot en de schepenen Gino Dumon en Romina Vanhooren stellen het aanmeerplan voor, een primeur voor de stad.© LIN
Redactie KW

Woensdag 7 april wordt het aanmeerplan voor boten aan Plassendale, aan de Zandvoordebrug en aan de Geneverpiete ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. “Eens goedgekeurd zorgt het aanmeerplan ervoor dat aan Plassendale op het kanaal Oostende-Gent drie woonboten permanent aangemeerd kunnen liggen”, zegt burgemeester Anthony Dumarey. Er komt ook meer aanmeerruimte aan de Geneverpiete en aan de Zandvoordebrug.

“Dit aanmeerplan is een primeur voor onze stad die hiervoor intens samenwerkte met de Vlaamse Waterweg. Bedoeling is dat de woonboten een bredere functie krijgen. Met Le Fabuleus Destin ligt al enkele jaren een B&B-boot op het kanaal. Daar komt in de nabije toekomst nog een woonboot en een museumboot bij en er wordt een plaats voorzien voor een boot die er 24 uur mag aanmeren”, verklaart de Oudenburgse burgemeester.

Voor de museumboot zijn de onderhandelingen al volop bezig. “Die zal uiteraard als thema water en boten hebben”, licht Anthony Dumarey een tipje van de sluier. Verder langs het kanaal Oostende-Gent is er ook mogelijkheid om een aanlegsteiger te voorzien aan ’t Pompje.

Recreatieve vaart

Ook heeft de stad plannen om langs het kanaal Nieuwpoort-Plassendale nog meer in te zetten op recreatieve vaart door een aanlegsteiger te realiseren ter hoogte van de Zandvoordebrug om zo, samen met de al bestaande steiger, het toerisme en de lokale economie in Oudenburg een boost te geven. “Net zoals in Leffinge zal een aanlegsteiger vlak bij het centrum van onze stad een meerwaarde zijn.” (LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.