Oud-OCMW-voorzitter Kaat Depreitere kapt met politiek en geeft fakkel door aan neef

Kaat Depreitere geeft de fakkel door aan Sam Dewulf. © foto Coghe
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Kaat Depreitere, raadslid voor de CD&V-oppositie, verlaat na 22 jaar de Koekelaarse politiek. Ze wordt opgevolgd door Sam Dewulf. Sam is de neef van Kaat en wordt door fractieleider Tom Pollentier omschreven als de ‘coming man’ van CD&V.

Kaat Depreitere (51) was in 2000 voor het eerst kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ze maakte haar politieke debuut in de OCMW-raad waarvan ze van 2004 tot 2006 deel uitmaakte. Van 2007 tot 2012 was Kaat Depreitere OCMW-voorzitter. Ze zetelde van 2013 tot op heden in de gemeenteraad.

Verjonging

“Ik besef dat mijn politieke houdbaarheidsdatum overschreden is”, aldus Kaat, “Onze gemeente kan wel wat verjonging gebruiken”. Kaat geeft de fakkel door aan Sam Dewulf (27). Kaat is de tante van Sam.

“Sam is historicus en is aan de slag als medewerker van federaal volksvertegenwoordiger Nathalie Muylle”, weet fractieleider Tom Pollentier.

Coming man

“Hij nam in 2018 voor het eerst deel aan verkiezingen. In 2021 werd hij lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Nauwelijks een jaar later zet onze coming man de stap naar de gemeenteraad”.

Sam Dewulf legt tijdens de raad van 24 januari zijn eed af.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.