Oppositiepartij U. wil werfomheining Domein Hernieuwenburg kleurrijk aankleden

Benedikt Planckaert, Jan De Potter, Frederik Vynckier en Jonas Haerinck voor de werfzone. © NVR
Redactie KW

Sinds begin dit jaar is Domein Hernieuwenburg herschapen in een bouwwerf. Er wordt namelijk een nieuw zwembad gebouwd. Oppositiepartij U. wil de attractiviteit van het domein behouden en denkt daar een oplossing voor te hebben. “Een kleurrijke muur rond de werfzone kan het domein weer laten opfleuren”, zegt Frederik Vynckier, die op het idee kwam.

De oppositiepartij U. heeft het gemeentebestuur de vraag gesteld om de werfzone van ‘t Ravotterke tot het voetbalveld af te bakenen met een kleurrijke muur. “We moeten er rekening mee houden dat Hernieuwenburg er al snel twee jaar als een werf kan bijliggen. Na de archeologische studies en stabiliteitsboringen liggen er nu bergen aarde en grind en groeit het onkruid er weelderig. Dat is niet aantrekkelijk om bezoekers naar het park te laten komen”, schat de partij in.

Volgens de partij ontbrak er in het plan van aanpak een tijdelijke oplossing. “Men kan het domein eenvoudig en goedkoop verfraaien door een muur rond de werfzone te zetten. Dat kan met platen gesponsord door bedrijven of werfhekken. Daar zouden dan verschillende verenigingen hun creativiteit op kunnen botvieren”, geeft Jan De Potter aan.

Locatie opwaarderen

“We zien dat dit ook gebeurt bij grote bouwprojecten in steden, dus waarom kan het hier niet”, vraagt de partij zich af. U. ziet meerdere mogelijkheden om de omheining aan te kleden. “De jeugdverenigingen zouden zich hier van hun creatiefste kant kunnen laten zien. Het is voor hen een manier om wat aan ledenwerving te doen. Het heem van Chiro Kris-Kras wordt door de werken trouwens ook omringd door de bergen aarde.”

“Een graffitiworkshop zou hier misschien wel kunnen plaatshebben. Of de leerlingen van de kunstacademie kunnen er aan de slag mee. Een visuele voorstelling van wat hier komt kan de omheining zeker ook opfleuren. Het zijn maar enkele ideeën om de locatie op te waarderen.”

Betrokkenheid inwoners

Ondertussen zijn het speelplein, voetbalterreintje en skatepark verplaatst naar een andere plaats op Domein Hernieuwenburg. Mensen blijven naar het domein komen ondanks de werken. “Maar we mogen het domein de komende twee jaar niet laten verloederen. Wij geloven dat de verfraaiing een meerwaarde kan betekenen. Zeker als je dat kan combineren met creativiteit, veel kleuren en betrokkenheid van verenigingen en inwoners. We wachten het antwoord op ons idee af”, besluit Frederik. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier