https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Open VLD zet enkele vrijwilligers letterlijk in de bloemen

Monique Monte was aangenaam verrast met haar ruiker bloemen.© GST
Monique Monte was aangenaam verrast met haar ruiker bloemen.© GST
Redactie KW

“Voor gisteren, vandaag en morgen! Je inzet verdient een Blauwe roos.” Met deze boodschap op een kaartje verstopt in een mooie bos bloemen met witte rozen gingen enkel bestuursleden van Open VLD Oostkamp de baan op om enkele verdienstelijke vrijwilligers binnen de gemeente in de bloemetjes te zetten.

“Met de uitreiking van de Blauwe roos tijdens de Week van de Vrijwilliger willen we deze mensen extra in de verf zetten”, vertelt voorzitter Kristof Van Hoye. “We lieten een lokale bloemist een mooi boeketje ontwerpen en willen hiermee enkele van de vele Oostkampse vrijwilligers verrassen.”

Met deze actie wil Open VLD zijn respect betuigen voor alle vrijwilligers. “Een mooi voorbeeld is Monique Monte”, vult Brigitte Deceuninck aan. “Elke dag gaat ze naar het WTC Ter Luchte om te helpen met het avondeten, ook tijdens de lockdown. Dat verdient zeker en vast een bloemetje. Ik heb Monique veel zelf aan het werk gezien in Ter Luchte en heb van de bewoners veel positieve reacties op haar werk gekregen. Daardoor heb ik ook haar naam laten vallen toen we met het bestuur op zoek gingen naar iemand die de Blauwe roos verdient.”

Monique (66) startte haar vrijwilligerswerk in september 2006 kort na het overlijden van haar echtgenoot Adelin Dobbelaere. Samen met haar schoonzus zorgde ze voor de dagelijkse koffieronde en het bemannen van de cafetaria. Doordat ze nog niet is gevaccineerd, heeft Monique eventjes haar vrijwilligerswerk moeten onderbreken.

“Ik was wel een beetje verast toen ik de deur opende en daar iemand zag staan met een mooie ruiker bloemen. Ik kon eerst niet geloven dat deze voor mij bedoeld waren. Ik weet dat mijn werk in Ter Luchte gewaardeerd wordt door de mensen die ik altijd help met hun avondeten maar deze extra waardering betekent toch iets voor mij. Ik doe het vrijwilligers werk graag en ik hoop nu wel dat ik snel het vaccin krijg zodat ik terug aan de slag kan in Ter Luchte, ik mis het wel een beetje”, geeft Monique toe.

Andere vrijwilligers die een bos bloemen kregen waren Phébe Populier, leidster van de KSA Munckzwalm en Annie Hintjes die veel werk verzet binnen de werking van de Open VLD afdeling zelf.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten