Open VLD wil geen knip in de de Wijngaardstraat bij vergroening van de Melkmarkt

Nigel Casier en Matthias Leenknecht op de Melkmarkt waar de knip met in de Wijngaardstraat zou doorgevoerd worden.
Nigel Casier en Matthias Leenknecht op de Melkmarkt waar de knip met in de Wijngaardstraat zou doorgevoerd worden.
Wouter Vander Stricht

Het Izegemse stadsbestuur maakt eerdere deze maand de plannen met de Melkmarkt bekend. Die werden ook aan de omwonenden voorgesteld, maar ook op sociale media waren de reacties verdeeld. Niet over de vergroening van het marktpleintje, maar wel over de gevolgen voor het verkeer. Nigel Casier, voorzitter Open VLD Izegem: “Wij gaan voor een groene aantrekkelijke en verzorgde Melkmarkt zonder knip en een deftig mobiliteitsplan.”

Nigel Casier: “De Wijngaardstraat is een belangrijke verbindingsweg naar Emelgem toe. Het verkeer baant zich een zo een weg via de centrale brug en is het het enig alternatief om niet voor een gesloten spooroverweg te moeten wachten. Deze knip creëert meer problemen dan er opgelost worden. Automobilisten die naar Emelgem willen zullen een serieuze omleiding moeten maken via de Marktstraat die nu al verkeersdrukte ondervindt of via de Dirk Martenslaan waar er veel scholieren moeten passeren. Dit lijkt ons geen verstandige keuze”.

Serieus probleem voor handelaren

Fractievoorzitter Geert Leenknecht (Open VLD) uitte zijn bezorgdheid al op de voorgaande gemeenteraad over de problemen die kunnen ontstaan bij onze lokale handelaars in Izegem, Kachtem en Emelgem. “Als handelaars niet ‘zichtbaar’ of ‘makkelijk bereikbaar’ zijn, wegens minder passage, zullen potentiële klanten niet meer stoppen om iets te kopen. Het is niet het goede moment om Izegemse handelaars nog moeilijker te maken, zeker met de pandemie in het achterhoofd.”

Een visualisatie van hoe de Melkmarkt er kan gaan uitzien.©Coens Tristan
Een visualisatie van hoe de Melkmarkt er kan gaan uitzien.©Coens Tristan

“De oplossing van Open VLD Izegem is om eerst een deftig mobiliteitsplan op te stellen dat klaar is om alle grote uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Dit met het oog op een vlotte doorgang van het verkeer, de nodige veilige fietspaden en een vergroening van de verschillende pleinen, zodat Izegem zich verder kan ontwikkelen als een dynamische en moderne stad.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.