Ontbijten met burgemeester kan weer in Oostende

Voorzitter van het Sociaal Fons Jo Dielman en burgemeester Bart Tommelein. © Gillian Lowyck
Gillian Lowyck

Op zondag 3 oktober organiseert het Sociaal Fonds van de Burgemeester opnieuw het ‘Ontbijt met de Burgemeester’ in het Kursaal. Er was even onzekerheid of het evenement wel kon plaatsvinden, maar met de nieuwe versoepelingen is dit geen probleem. Er wordt wel gewerkt met tijdsloten. Of bezoekers een Covid Safe Ticket moeten kunnen voorleggen, valt nog af te wachten.

Het Ontbijt met de Burgemeester is een jarenlange traditie: ook Julien Goekint, Jean Vandecasteele en Johan Vande Lanotte organiseerden zo’n ontbijt. Organisator is het Sociaal Fonds van de Burgemeester. “Dat fonds kan gebruikt worden wanneer er problemen zijn of er ergens hulpverlening nodig is, dat niet binnen het gewone kader kan”, vertelt Bart Tommelein (Open VLD). Het Ontbijt wordt door 22 bedrijven gesponsord. Die inkomsten gaan integraal naar Oostendse liefdadigheidsverenigingen.

Buffet

Twee jaar geleden mocht het ontbijt zowat 800 mensen verwelkomen. “Hoeveel het er dit jaar zullen zijn, kan ik niet voorspellen”, zegt Tommelein. “Wat wel anders is, is dat we dit jaar met tijdsloten zullen werken. Of een Covid Safe Ticket nodig zal zijn, valt nog af te wachten. Ik geef ook nog mee dat we voor het buffet samenwerken met een Oostends cateringbedrijf en dat de mensen die meehelpen allen vrijwilligers zijn uit Oostendse verenigingen.”

Het Ontbijt met de Burgemeester vindt plaats op zondag 3 oktober in het Kursaal. Een ontbijt kost 14 euro voor een volwassene en 8 euro voor een kind. Inschrijven kan via www.tommelein.com/ontbijt-met-de-burgemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier