Onderwijsinstelling toont interesse in aankoop Gemeenteschool

© JC
© JC
Redactie KW

Een nieuwe speler in het Groot-Stadense onderwijsveld heeft interesse om de vroegere Gemeenteschool in Oostnieuwkerke aan te kopen. Dat bleek na een vraag van Marc Van Ysacker (CD&V).

“Ik lees in het verslag van het schepencollege van 4 maart dat een nieuwe speler in het onderwijsveld in onze gemeente interesse heeft in de aankoop van de vroegere Gemeenteschool in Oostnieuwkerke”, peilde Marc Van Ysacker tijdens het vragenkwartier. “Er toont inderdaad een speler op het vlak van onderwijs interesse in de vroegere school”, bevestigt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD).

“Functies behouden”

“In het meerjarenplan hadden wij aangegeven dat we de school van de hand wilden doen. In het kader van flankerend onderwijs willen wij ook andere netten dan hetgeen waartoe de bieder behoort de kans geven om een bod te doen. Eén net gaf aan geen interesse te hebben, het andere net heeft voor een deel interesse in de gebouwen. Zij hebben nu uitstel gekregen tot half mei. Nadien moeten ze klare wijn schenken.”

“Het is goed dat er geboden wordt op de vroegere school vanuit een onderwijsinstelling omdat het gebouw dan zijn onderwijsfunctie behoudt. Bovendien kunnen ook de functies die er na de schooluren plaatsvinden behouden worden.” De burgervader wilde nog niet kwijt over welke onderwijsinstelling het gaat. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.