Nieuwe speeltoestellen staan jaar te verkommeren op recyclagepark

Redactie KW

Naar aanleiding van een vraag van raadslid Nathalie Poldervaart (Open VLD) op de gemeenteraad over de toestand van de speelpleintjes is een frappant verhaal aan het licht gekomen. Aangekochte speeltoestellen in oktober 2017 en geleverd in 2018 lagen een jaar te verkommeren in het recyclagepark.

“Het ging om tien toestellen waarvan er vier geplaatst werden op het speelplein in de Mandelwijk. De resterende zes kregen dus nooit een plek en lagen achteraan het recyclagepark. Goed voor zo’n 20.000 euro”, legt schepen van Jeugd Romina Vanhooren (Open VLD) uit.

Romina Vanhooren werd in maart 2019 schepen en kreeg onder meer jeugd als bevoegdheid. “Mijn eerste werk was kennismaken met de diensten en dus ook met de jeugddienst. In mei plande ik een rondgang langs als speelpleintjes met de bedoeling een oplijsting te maken van wat beter kon.”

De schepen van Jeugd kreeg toen ook de melding van de stadsdiensten dat er in 2017 nieuwe toestellen waren aangekocht, maar dat er geen opdracht kwam om ze te plaatsen. Zo belandden er zes exemplaren op het recyclagepark.

Speeltoestellen weer bruikbaar

“Ik heb direct opdracht gegeven om ze op een droge plaats te leggen en na te zien wat er nog kon worden gered. Enkele kleine stukken waren niet meer te vinden, maar we konden de speeltoestellen toch weer bruikbaar maken”, vertelt Romina Vanhooren.

“Intussen hebben we met enkele toestellen de site in de Kabeljauwstraat, in de Grietlaan en aan het Jeugdpad kunnen opwaarderen. Hoe is het mogelijk dat je zo’n aankoop zomaar kan vergeten? Echt onbegrijpelijk. Pas op, ik werp hier zeker geen steen naar onze diensten, want zij kregen geen opdracht om de toestellen te plaatsen. Dit is een politieke verantwoordelijkheid van de vorige meerderheid”, verduidelijkt de Jeugdschepen.

“Ik ben wel blij dat het verhaal uiteindelijk positief eindigt, alleen maar ten voordele van onze Oudenburgse kinderen en jongeren. En dat zullen we in de toekomst blijven doen. Zo staat een speelsite in Ettelgem op onze planning. Die zal er op termijn komen in de Vijfwegstraat naast VK Ettelgem waar we ook een nieuw onderkomen voor de Chiro zullen creëren”, besluit schepen Romina Vanhooren positief.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten