Nieuwe omgevingsvergunning voor zwembad is goed nieuws voor Kuurnse zwemmer

© (Foto ADM)
© (Foto ADM)
Redactie KW

De toekomst van het zwembad is verzekerd. De huidige vergunning werd omgezet in een omgevingsvergunning zonder einddatum. Dit betekent dat het Kuurnse zwembad open blijft en dat de initiële einddatum van 2024 vervalt.

Jan Deprez, schepen van sport, vertelt heel enthousiast: “We zijn ontzettend blij dat we een nieuwe omgevingsvergunning kregen voor ons zwembad, mede door het zeer positief advies dat we kregen vanuit Ministerie van Volksgezondheid. Het zwembad is straks 50 jaar oud en het is dankzij de grondige renovatie in 1999 dat we nu ons zwembad kunnen behouden. We blijven verder de nodige (technische) investeringen doen om het zwembad in goede conditie te houden, wat het comfort zal verhogen bij onze zwembadgebruikers.”

Het goede nieuws over het zwembad komt tegelijk met de start van een omvangrijk graffitikunstwerk op de buitenmuur van het zwembad. Kuurns kunstenaar David Duits is eind vorige week begonnen met de voorbereiding van de muurschildering. Het kunstwerk komt op de voorgevel van het zwembad, recht tegenover kinderopvang De Kangoeroe. Benieuwd? De komende dagen en weken kan je het meesterwerk zien groeien op de buitenmuur van het zwembad.

“Het meesterwerk van David staat symbool voor de nieuwe doorstart van het zwembad,” vertelt burgemeester Francis Benoit, “Deze verloederde muur is de ideale locatie om een iconisch beeld te creëren over ons Sportpark. Heel wat inwoners vertoeven hier graag. Vier jaar geleden fleurde David de Leieboorden al op met de expositie Beestenboel. We weten dus wat hij in zijn mars heeft.”

Schepen van Sport Jan Deprez vult aan: “David creëert hier nu een kunstwerk van 150 m² dat uitnodigt en aanmoedigt om te spelen en te sporten. Hierdoor krijgt het sportpark, als ontmoetingsplaats, meer kleur en uitstraling. We zien de toekomst positief tegemoet. De voorbereidingen voor de viering ‘50 jaar zwembad’ kunnen alvast starten.”

Kunstenaar David Duits is opgetogen dat hij in zijn eigen gemeente een graffitikunstwerk mag maken: “Het werk wordt zo’n 30 meter lang en 5 meter breed. Het is zo ontworpen zodat het opgaat in de omgeving van Hoeve Vande Walle en de natuur op het Sportpark. Alle sporten die je hier kan beoefenen worden er in verwerkt maar ook de spelende kinderen van alle Kuurnse jeugdbewegingen.” (ADM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.