Nieuwbouw voor stedelijke basisschool komt er, zwembad gaat eind augustus definitief dicht

Nancy Dewaele en Maxim Laporte bij burgemeester Kurt Vanryckeghem die de petitie in ontvangst nam.© foto JDW
Nancy Dewaele en Maxim Laporte bij burgemeester Kurt Vanryckeghem die de petitie in ontvangst nam.© foto JDW
Redactie KW

De CD&V-meerderheid keurde de nieuwbouw van twee klassen voor de stedelijke basisschool in de Koekoekstraat goed. Daardoor is de eerder genomen beslissing om het instructiebad van de school eind augustus te sluiten definitief.

Alle oppositiepartijen Open VLD/N-VA, Groen, SP.A en Vlaams Belang pleitten nochtans voor verdaging of uitstel van het agendapunt. Zij wezen onder andere op de petitie van meer dan duizend protesthandtekeningen die het kartel OpenVLD/N-VA ophaalde.

En toekomstgericht hadden woordvoerders Maxim Laporte en Nancy Vandenabeele, die de petitie organiseerden, het over de aangroei van het bewonersaantal in de Waregemse deelgemeente. Zij wezen op de vele jonge gezinnen die straks hun kinderen naar ofwel de stedelijke basisschool ofwel de vrije basisschool zullen sturen.

“Zeker voor de stedelijke basisschool is de nieuwbouw van twee extra klassen dan veel te weinig. Er zijn er volgens ons zes nodig. Wat betekent dat de plek waarop zal gebouwd – dat is de site van het zwembad – te klein is en dat er beter wordt uitgekeken naar een andere locatie.” De meerderheid van CD&V oordeelde anders zodat straks de bouwwerken van start gaan.

(DJW/ foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier