https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

N-VA Lendelede hekelt uitblijven nieuwe samenkomst CR-werkgroep

Marnic Vandenbroucke en Carine Dewaele.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Marnic Vandenbroucke en Carine Dewaele.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

De N-VA-fractie vindt het niet kunnen dat de ‘corona relance werkgroep’ die door het gemeentebestuur in het leven geroepen werd, sinds september niet meer samenkwam. “Pak de zaken aan, corona is nog niet gedaan”, zegt de N-VA. “Dat we niet samenkwamen betekent niet dat we niets gedaan hebben”, countert burgemeester Carine Dewaele. “Integendeel!”

“Het zou een sketch uit de Ideale Wereld kunnen zijn maar het is helaas realiteit”, foetert Marnic Vandenbroucke van de N-VA. “De laatste samenkomst van de Lendeleedse ‘corona relance werkgroep’ dateert al van 29 september van vorig jaar. Een werkgroep die in het begin van de coronacrisis door het gemeentebestuur met veel bombarie in het leven werd geroepen onder druk van de N-VA-fractie, die wilde dat men snelle en concrete maatregelen zou nemen om de burgers en zelfstandigen in onze gemeente te helpen. Na de gemeenteraadszitting van april 2020 verweet het bestuur onze fractie politieke spelletjes te spelen. Wij zouden de coronacrisis misbruiken voor politiek gewin, maar niets was minder waar. De N-VA wilde gewoon een krachtdadig beleid om zo het hoofd te kunnen bieden aan de ergste crisis sedert de Tweede Wereldoorlog.”

Gevolgen

De N-VA vindt het onbegrijpelijk dat de werkgroep niet meer samenkwam sinds september. “Het gemeentebestuur beweerde in april vorig jaar zelf dat de grootste gevolgen pas volgend jaar zichtbaar zouden zijn. Blijkbaar zijn de gevolgen voor de meerderheid onvoldoende zwaar om erover te vergaderen. Het argument om niet samen te komen is volgens de meerderheid corona! En dat terwijl overal rondom ons vergaderingen online gebeuren. In Lendelede kan dit blijkbaar niet. Een gemiste kans en bovenal een kaakslag voor onze burgers en zelfstandigen die lijden onder de huidige situatie. Pak de zaken opnieuw aan, de problemen zijn nog niet van de baan.”

Volgens de burgemeester is het zeker de bedoeling om in de toekomst nog samen te komen met de CR-werkgroep. “We voelen als gemeentebestuur wel aan dat heel wat leden van die werkgroep liever fysiek dan digitaal samenkomen om hun mening te zeggen”, repliceert burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “Met de 30 leden digitaal vergaderen niet iedereen kan daarmee overweg is zo goed als niet te doen.”

Toelage

De burgemeester somde dan op wat het gemeentebestuur en de werkgroep wel al deden. “Op 6 november 2020 stuurden we een mail naar de leden van de ‘corona relance werkgroep’ met de melding dat de geplande vierde vergadering van 17 november niet zou plaatsvinden wegens de huidige omstandigheden en maatregelen. Het toekennen van de 30 procent extra toelage aan de vrijetijdsverenigingen voor 2020 en 2021 was toen al positief geadviseerd in de vergadering van 29 september van vorig jaar. Ook het invoeren van de horecajeton, de Lendleebon en de besteding van de OCMW-middelen werd al besproken. Op 24 november 2020 vroegen we alle leden van de CR-Werkgroep of ze al of niet akkoord waren met de extra 5.000 euro voor het Rode Kruis en we kregen daarvoor akkoord.”

“Ondertussen werken we binnen de gemeentediensten verder. Al 74 keer kwam de coronacrisiscel samen, heel wat webinars worden gevolgd, er zijn teamvergaderingen met Midwest en de gouverneur, er is overleg met de deelnemende gemeenten van de ELZ Rits omtrent de organisatie en bestaffing van het vaccinatiecentrum, het vervoer van de minder mobiele mensen enzovoort. Op elke gemeenteraad wordt er een stand van zaken over de coronacijfers, de actuele coronathema’s en het vaccinatiecentrum gegeven. Corona is nog niet voorbij maar er is licht aan het einde van de tunnel.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten