N-VA en CD&V voor winterterrassen in Blankenberge, burgemeester tegen

foto WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Nu het duidelijk is dat we nog niet meteen verlost zullen zijn van de coronamaatregelen herhalen N-VA en CD&V nogmaals hun pleidooi om de coronaterrassen komende winter te blijven toestaan.

“In veel steden werd die beslissing ondertussen reeds genomen, maar de nieuwe bestuursploeg in Blankenberge heeft jammer genoeg beslist dat de terrasuitbreidingen na de herfstvakantie definitief weg moeten. Het belangrijkste argument hiervoor was dat de coronamatregelen tegen dan niet meer van toepassing zouden zijn. Gelet op de meest recente ontwikkelingen houdt dit argument nu echter geen steek meer”, zegt Benny Herpoel, gemeenteraadslid voor N-VA.

Geen hinder

Volgens Sandy Buysschaert (CD&V) is ook de mobiliteit geen argument. “De voorbije zomerperiode heeft aangetoond dat de coronaterrassen weinig tot geen hinder veroorzaakten. En de winterperiode is sowieso wat kalmer. Mits opnieuw wat aanpassingen te voorzien aan de verkeersstromen, moet het dus perfect mogelijk zijn om de terrassen verder toe te staan. Het vraagt gewoon wat goede wil vanwege het stadsbestuur”, klinkt het. N-VA en CD&V vragen dan ook aan het nieuwe stadsbestuur om hun beslissing te herzien en de uitbreiding van de terrassen toch verder toe te staan.

Geen enkel nut

Volgens burgemeester Björn Prasse houdt de redenering van de oppositie echter ook geen steek. “De beperkingen die de horeca vorig jaar in volle coronacrisis werden opgelegd, zijn immers niet langer van toepassing: met de geldende coronamaatregelen wordt het horecabezoek op geen enkele manier meer beperkt. De terrassen op de zeedijk en de Leopoldhelling werden trouwens al uit eigen beweging afgebroken omdat de uitbaters vaststelden dat er toch niemand meer zat. In de winter hebben die terrassen dus geen enkel nut”, klinkt het.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.