N–VA-afdeling neemt draad opnieuw op

Steven De Wulf van N-VA.© JM
Steven De Wulf van N-VA.© JM
Redactie KW

Na de moeilijk verteerbare verkiezingsuitslag van 2018, waarbij N-VA Ardooie beide zitjes in de gemeenteraad verloor, was het lange tijd stil bij de partij. Nu laat de partij opnieuw van zich horen.

Als jonge partij haalde de N-VA bij de verkiezingen van 2012 twee zetels. De partij pakte onmiddellijk uit met een lokaal krantje. De verwachtingen voor 2018 waren hooggespannen, de ontgoocheling des te groter. De N-VA verdween uit de gemeenteraad.

Ook het lokale krantje verdween en er werden geen activiteiten meer op stapel gezet. Dat er door de daling van het aantal inwoners twee zetels minder te verdelen waren (19 in de plaats van 21) was een magere troost voor de partij.

Niet monddood

Nu komen N-VA Ardooie opnieuw aan het publieke venster piepen. Steven De Wulf, bij de vorige verkiezingen vierde op de lijst die getrokken werd door Hilde Vanhuylebroek: “Het was inderdaad wat bekomen. Maar de N-VA is hier niet monddood.”

“Op de gemeenteraad kunnen we onze standpunten niet meer brengen, maar we blijven de gemeentelijke politiek volgen. Volgend jaar zijn wij halfweg de legislatuur.” In elk geval hoopt de partij weer in de raad te kunnen komen en zo te participeren aan het beleid.

Gemeentelijke prijzen

N-VA uit meteen haar ongenoegen bij het eindejaargebeuren in Ardooie. “De afschaffing van de nieuwjaarsreceptie op het Hofland is normaal. De corona, hé. Bijeenkomsten van die aard kunnen momenteel inderdaad niet.”

“Maar dat de uitreiking van de gemeentelijke prijzen niet doorgaat, kunnen we moeilijk begrijpen. De gemeente mocht wel een coronaproof alternatief bieden om mensen te respecteren met een prijs voor hun inzet en verdienste”, vindt Steven De Wulf. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.