Meulebeke pakt uit met inspraakplatform ‘Preus op Meulebeke’

Het lokaal bestuur van Meulebeke heeft het inspraakplatform ‘Preus op Meulebeke’ opgericht. “Het is onze bedoeling om de burger zo goed mogelijk bij het beleid te betrekken. Aangezien we de burger vandaag niet fysiek kunnen bereiken, is dit platform een unieke gelegenheid om te communiceren”, duidt burgemeester Dirk Verwilst.

Het schepencollege met burgemeester Verwilst creëert meer inspraak voor de inwoners.© LB
Het schepencollege met burgemeester Verwilst creëert meer inspraak voor de inwoners.© LB

“We streven ernaar om het vertrouwen tussen burgers en politici te optimaliseren want we beseffen dat een gebrek aan transparantie de burger weerhoudt om te participeren aan het beleid”, aldus de burgemeester. “De komende maanden staan er grote projecten zoals de Gentstraat, de Pittemstraat en de Markt op de planning.”

Om deel te nemen aan het inspraakplatform, volstaat het om je te registreren op https://preus.meulebeke.be of via je Google- of facebookaccount. Enkel je voornaam en naam zijn zichtbaar voor andere bezoekers van het platform.”

Herinrichting Markt

“We starten alvast met het ambitieuze project ‘De Markt, een plek voor iedereen!’. Momenteel liggen er voor de dorpskern enkele noodzakelijke riolerings- en wegenisprojecten op tafel. De ideale kans om van de Markt een hedendaags, aantrekkelijk totaalproject te maken.”

“Het participatieproject verloopt in vijf fases. In de eerste fase kan men tot 10 maart de enquête hierrond invullen. Vervolgens wordt alles verwerkt. Daarna, tussen 1 april en 30 april, kunnen inwoners hun voorkeur geven. Tegen 18 mei worden vervolgens alle antwoorden verwerkt. Daarna worden de resultaten bekendgemaakt. Andere projecten rond gezondheid, mobiliteit, sociaal huis, … zullen volgen”, weet burgemeester Verwilst.

“Heel wat steden en gemeenten gebruiken reeds dit platform van CitizenLab. Het betekent een daadwerkelijke opstap om mensen echt te betrekken bij het beleid.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.