Mesense vrijwilligers spelen belangrijke roltijdens de coronacrisis

© EF
Redactie KW

De Krant van West-Vlaanderen hield een exclusieve rondvraag in alle gemeenten naar de impact van de coronacrisis op de lokale besturen. Sandy Evrard (MLM) benadrukt dat al het gemeentepersoneel in Mesen aan de slag blijft.

1. Komt u nog bijeen met het schepencollege en met de voltallige gemeenteraad? En zo ja, op welke manier? Kan de gemeenteraad ook door de gewone burger gevolgd worden?

“We komen nog samen met het college en houden dan zeer strikt rekening met social distancing en de andere maatregelen. De openbare zitting van de gemeenteraad werd geannuleerd maar er was via mail een agendapunt voorgelegd aan de leden om de continuïteit van bepaalde werken te kunnen uitvoeren. Het was dus een gemeenteraad via mail. We hebben beslist om sowieso geen andere burgers toe te laten bij een gemeenteraadzitting tot wanneer er nieuwe maatregelen bekend zijn van de hogere overheden.”

2. Welke grote projecten/investeringen zijn door de coronacrisis on hold gezet?

“Momenteel zijn alle vergaderingen omtrent de problematiek van het zwaar vervoer, bouwprojecten, openbare werken,… on hold gezet.”

3. Hoe blijft u in contact met de burger nu de gemeentehuizen gesloten zijn?

“Via de sociale media, telefonisch,… Ik krijg ontzettend veel vragen via WhatsApp, Messenger, Facebook, sms,… en probeer die zo snel mogelijk te beantwoorden. Onze vrijwilligers spelen in deze tijden van corona ook een belangrijke rol.”

4. Zijn er specifieke coronamaatregelen genomen? Zoals bijvoorbeeld het schrappen van parkeerretributies? En hoe denkt u het inkomstenverlies op te vangen?

“Nee, enkel de maatregelen die ons werden opgelegd passen we zeer strikt toe en we vragen onze medeburgers die ook te volgen. Met groot succes trouwens, waarvoor een welgemeende dank aan alle Mesenaars.”

5. Wat met het gemeentepersoneel? Kan iedereen aan de slag blijven of voert u ook technische werkloosheid in?

“Alle gemeentepersoneel- vijf ambtenaren en twee van de technische dienst blijven aan de slag.” (API)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.