Kyle Bernaert voorzitter van nieuw opgerichte Jong N-VA Kortemark

Boven v.l.n.r.: Valentijn Notenbaert, Jolien Provoost en Kyle Bernaert. Onder v.l.n.r.: Cheyenne Vanhoutte en Shaneequa Devreker.© JDK
Boven v.l.n.r.: Valentijn Notenbaert, Jolien Provoost en Kyle Bernaert. Onder v.l.n.r.: Cheyenne Vanhoutte en Shaneequa Devreker.© JDK
Redactie KW

Vorig jaar werd alles in gang gezet om te starten met Jong N-VA in Kortemark. Na een bestuursverkiezing kwam Kyle Bernaert uit de Amersveldestraat als voorzitter uit de bus.

“Ik woon al mijn hele leven in Kortemark, maar doordat ik voor leraar Nederlands-Engels studeer in Gent, kwam ik wat los van de gemeente”, vertelt Kyle (23). Volgend jaar wil ik verder studeren voor Master in de politieke wetenschappen en dat is de ideale gelegenheid om zo weer wat meer verbonden te geraken met Kortemark. Ik besloot meteen kleur te bekennen en deel te nemen aan de politiek, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. CD&V en Open VLD zijn de twee politieke tenoren in de gemeente, maar mijn ambitie is om met N-VA ook onze stempel te drukken. Als politieke partij investeren in jeugd, is nooit mis.”

Naar hoger niveau

“Ik spits me alvast toe op de verkeersveiligheid. Heel wat zebrapaden vind ik niet goed gelegen en ook het zware verkeer moet nog veel meer uit het centrum geweerd worden. Daarnaast mik ik ook op nog meer initiatieven voor de jeugd. Mijn betrachting als jongerenvoorzitter is de groep naar een hoger niveau te tillen. Mijn grootste droom is volksvertegenwoordiger worden. Mocht ik nu al mijn masterdiploma hebben, solliciteerde ik zeker voor een job als kabinetsmedewerker van Ben Weyts bij het ministerie van Onderwijs. Naast mezelf als voorzitter, telt Jong N-VA Kortemark ook een ondervoorzitter, Cheyenne Vanhoutte. Daarnaast is Jolien Provoost penningmeester, Valentijn Notenbaert is secretaris en Shaneequa Devreker staat in voor de social media”, besluit Kyle. (JDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten