“Kwartet herstelmaatregelen” voor Avelgemse economie

Schepen Caroline Valck en burgemeester Lut Deseyn (gf)
Schepen Caroline Valck en burgemeester Lut Deseyn (gf)
Redactie KW

De Avelgemse coalitie (gbA-Tandem) komt met een plan om de getroffen economie te doen boomen. Het lanceert vier maatregelen om economisch zo goed mogelijk uit deze gezondheidscrisis te geraken en nadien volop in gang te kunnen schieten

“Het herstelplan omarmt vier duidelijke pijlers: de ontwikkeling van een app voor Avelgem, de verdere versterking van het merk Avelgem, een horecabon en de terugbetalingspremie Veilig Ondernemen voor de niet-medische contactberoepen”, zegt burgemeester Lut Deseyn (gbA)

Het nieuwe logo en huisstijl (Avelgem aan de Schelde, red), gaf de aftrap voor het relanceplan.. “Avelgem is een prachtige gemeente, daarvan zijn wij inwoners allemaal overtuigd. Als bestuur is het onze taak om ook de rest van onze regio daarvan te overtuigen! De Avelgem-app zal hier toe bijdragen: de applicatie voor smartphones wordt een digitale ruimte waar onze Avelgemse handelaars en verenigingen hun producten en diensten kunnen promoten.”

Horecabon

De derde en vierde pijler zijn sectorgericht. Voor de zwaar getroffen horecasector komt de horecabon eraan. “Dat wordt een variant van de gekende Avelgembon, specifiek te gebruiken in de horeca”, vertelt Caroline Valck (gbA), schepen van Financiën. “De gemeente draagt 20 procent van de aankoopprijs om zo mensen te stimuleren onze hard getroffen horecazaken te bezoeken.”

Voor de niet-medische contactberoepen wordt een terugbetalingspremie Veilig Ondernemen uitgewerkt. Burgemeester Deseyn: “Ook die sectoren moesten tot tweemaal toe een sluiting overleven. Zij kennen nu zeer strenge protocollen met de daarmee gepaarde extra kosten. Deze ondernemers kunnen tot 250 euro van hun uitgaven in covid-19 infrastructuur voorleggen aan de gemeente, die zal tussenkomen.

Digitalisering

De visie is duidelijk. “We willen met Avelgem de digitalisering omarmen, hand in hand met de lokale handel, en dat op een veilige manier voor onze gezondheid. Een ambitieus plan. Een haalbaar plan. Een toekomstplan. Ik heb er alvast goesting in!” besluit Lut Deseyn.

Het herstelplan wordt aan de gemeenteraad voorgelegd op de eerstvolgende zitting, op 29 maart.

(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.