Kregen burgemeester van Moorslede en schepen al hun vaccin? Oppositie wil de waarheid

Burgemeester Ward Vergote (Visie) van Moorslede spreekt formeel de geruchten tegen dat hijzelf en zijn partijgenoot schepen Geert Vanthuyne al een vaccin tegen het coronavirus kregen. De drie oppositiepartijen PRO, N-VA en Groep willen op de gemeenteraad volgende week donderdag de waarheid weten.

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote.©Jan STRAGIER ©2017 Jan STRAGIER
Burgemeester van Moorslede Ward Vergote.©Jan STRAGIER ©2017 Jan STRAGIER

“Naar aanleiding van de geruchten en berichten die op sociale media verschenen zijn over de vaccinatie tegen het coronavirus van bepaalde leden van het schepencollege, hadden we hier graag duidelijkheid over gekregen”, aldus de gezamenlijke oppositie.

Test

“We stellen voor dat alle leden van het schepencollege hier duidelijkheid over scheppen tijdens de geheime zitting. Dat kan via deze link . Hierbij vragen we aan de leden van het schepencollege om op het moment van de zitting zich aan te melden met hun identiteitskaart, hun scherm te delen en het vakje ‘vaccinaties’ aan te klikken.”

De gemeenteraadsleden van Groep a, N-VA en PRO zijn ook bereid om deze test zelf af te leggen en deze info te delen met de inwoners van de gemeente. Het staat nu al zo goed als vast dat het schepencollege niet zal ingaan op dat verzoek omwille van de wet op de privacy en het medisch geheim.

‘Geheime’ zitting

De gemeenteraad vergadert door corona al maandenlang online. Wanneer de gemeenteraad zoals vroeger fysiek vergadert, dan moeten voor de zitting achter gesloten deuren pers en publiek naar buiten. Online is dat anders. Het schepencollege en de leden van de gemeenteraad volgen de gemeenteraad thuis aan hun computer en wanneer men overgaat tot de geheime zitting, dan kan iedereen bij hen thuis eigenlijk meevolgen. Weinig geheim dus.

Burgemeester ontkent

“Ik heb die geruchten ook al een paar keer gehoord, maar het klopt niet”, benadrukt de burgemeester. “Op het moment van de eerste vaccinaties in het woonzorgcentrum Maria Middelares in Moorslede waren schepen Geert Vanthuyne en ikzelf daar aanwezig.”

Het eerste vaccin was voor een eeuwelinge en de burgemeester stond met haar op een foto op Facebook. “Vanuit het woonzorgcentrum hebben we tot driemaal toe het aanbod gekregen om ons als schepencollege te laten vaccineren. We gingen daarop niet in”, aldus Ward Vergote nog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.