Kortrijk wil Stad van Overmorgen worden

© gf
© gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Stad Kortrijk schrijft aan drie beleidsplannen: ruimte, mobiliteit en wonen. Dit om de Stad van Overmorgen te worden. Inwoners kunnen mee input geven tijdens de visieworkshops op woensdag 23 en zaterdag 26 juni.

De komende twee jaar maakt Kortrijk concrete plannen voor de toekomst van Kortrijk. “We onderzoeken hoe we willen wonen, bewegen en leven in onze stad en welke stappen we moeten zetten om die toekomst te bereiken. Onder de noemer ‘Kortrijk Overmorgen’ kunnen inwoners dat proces vanop de eerste rij volgen en de plannen mee vormgeven”, zeggen schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (Vooruit) en schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwing Wout Maddens (Team Burgemeester).

Nog aangenamer wonen en werken in Kortrijk

“Om die visie waar te maken, begint Kortrijk aan de uitrol van een nieuw woon-, ruimte- en mobiliteitsplan. “De plannen moeten de stad klaarmaken voor de uitdagingen van de toekomst, de mobiliteit van (over)morgen én ervoor zorgen dat het nog aangenamer wonen en werken wordt in Kortrijk.”

Op 23 juni is er een workshop Ondernemende stad om 17.30 of 18.30 uur in Depart XXL. De workshop Verbonden stad heeft plaats op 26 juni om 14 en 15 uur in OC Marke. De workshop Groenblauwe stad op 26 juni om 17.30 of 18.30 uur in De Warande.

Inschrijven voor workshops

Wil je zelf nog deelnemen aan de workshops? Inschrijven kan nog tot 23 juni om 12 uur via kortrijkovermorgen.be . De horizon voor uitvoering van de plannen ligt tussen 2022 en 2040. (Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier