https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jolien Lootens (N-VA Koekelare) gaat voortaan als onafhankelijke zetelen

Jolien Lootens. © BC
Bieke Cobbaert

Jolien Lootens, vandaag vrijdag 29 jaar, gaat komende maandag 13 september als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad van Koekelare.

“Ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Mijn beslissing is weloverwogen. Ik laat mij ideologisch ontvoogden omwille van algemene politiek maatschappelijke redenen. Niet omwille van de partij N-VA én in goede verstandhouding met lokale N-VA-afdeling”, begint de Koekelaarse die sinds deze legislatuur voor het eerst en als enige voor N-VA in de gemeenteraad zetelde.

Goed bestuur

“Ik ben tot de vaststelling gekomen dat ‘goed bestuur’ op lokaal niveau, de politieke ideologieën overstijgt. Meer nog, om de inwoners van Koekelare maximaal te dienen ben je het best niet afhankelijk van nationale ideologieën. Ik stel meer en meer vast dat alle nationale politieke partijen en hun respectievelijke ideologieën weinig bijdragen tot de lokale politiek. Wel integendeel, soms worden nationaal standpunten ingenomen die haaks staan op een goed bestuur in je gemeente.”

Tijd voor gezin

Jolien werd vijf maanden geleden mama van Flavie. Ook haar dochter en haar gezin speelden een rol in haar beslissing. “Ik ben meer mama-mama dan ik op voorhand van mezelf had verwacht. (glimlacht) Daarom wil ik maximaal tijd besteden aan mijn gezin, uiteraard in combinatie met mijn job als expansiemanager voor een multinational én mijn politiek engagement.”

‘Koekelare beter dienen’

“Maar alle bovenlokale vergaderingen, congressen, … snijden in de weinig beschikbare tijd en dragen zelden of nooit bij tot de lokale politiek. Die tijd zal ik voortaan kunnen besteden met mijn gezin”, vervolgt de Koekelaarse politica.

Maar lokaal gas terugnemen, doet ze zeker niet. “Ik blijf super politiek geëngageerd voor de inwoners van Koekelare en ben ervan overtuigd dat ik als onafhankelijk politicus Koekelare beter kan dienen.” (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.