Jacques Demeersseman verlaat Kortrijkse Vlaams Belang-fractie en zetelt onafhankelijk

Jacques Demeersseman bij de eedaflegging in januari 2019.© a-KDS
Jacques Demeersseman bij de eedaflegging in januari 2019.© a-KDS
Olaf Verhaeghe

Zeventiger Jacques Demeersseman zetelt niet langer als Vlaams Belang-raadslid in de Kortrijkse gemeenteraad. Hij diende zijn ontslag in, maar blijft wel zitten als onafhankelijke.

Waarom precies hij de beslissing neemt, verduidelijkt hij niet. Maar dat Jacques Demeersseman (76) niet langer als Vlaams Belang-lid in de gemeenteraad van Kortrijk zetelt, is een zekerheid. Maandagavond kondigde hij zijn ontslag als raadslid van die fractie aan. Hij zetelt voortaan als onafhankelijke.

Jacques Demeersseman, buurtbewoner van het voormalige Bio–Planet-filiaal en tegenstander van de komst van de Atakwa-moskee, raakte ietwat verrassend verkozen bij de verkiezingen in 2018. “Ik blijf me zeker verzetten tegen die moskee daar. Ik heb me destijds bij de lijst aangemeld omdat Vlaams Belang de enige partij was die tegen de komst van de moskee was gekant”, zegt hij. “Ik ga niet in op de reden van mijn ontslag. Een verklaring zal ik geven in de aanloop naar de volgende verkiezingen.”

Vlaams Belang heeft na het vertrekt van Jacques Demeersseman nog vier raadsleden over in Kortrijk. Kopstuk Wouter Vermeersch betreurt naar eigen zeggen de beslissing van zijn voormalige partijgenoot, al hoopte Vlaams Belang dat Demeersseman zijn zetel zou overdragen aan een jongere, gemotiveerde kandidaat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten