“Is een nieuw zwembad in de Noordstraat haalbaar?”: stad Veurne laat het onderzoeken

© (Foto Sportdienst Veurne)
Redactie KW

Het zwembad op de Sint-Denisplaats in Veurne is vijftig jaar. De feestactiviteiten zitten erop maar het stadsbestuur kijkt ook al vooruit. Een nieuwbouw dringt zich op. Het onderzoek of die investering haalbaar is, wordt dit jaar gevoerd.

De sportdienst van Veurne organiseerde talrijke activiteiten om het gouden jubileum van het zwembad te vieren. Zo vond er een zwemmarathon plaats waar alle deelnemers samen liefst 96 kilometer zwommen. Dieter Berteloot en Maurits Battel wonnen bij respectievelijk de volwassenen en de kinderen. Zij mogen een jaar lang gratis zwemmen.

Na zoveel jaren dienst zit er nog geen sleet op het aantal zwemmers want jaarlijks duiken 60.000 waterratten het bad in. Op het gebouw zit echter wel slijtage. Tijd voor een nieuw zwembad? “Toen we onze sporthal in de Noordstraat hebben gebouwd, hielden we al rekening met een nieuw zwembad daar”, antwoordt sportschepen Pascal Sticker (Veurne Plus). “Dit jaar starten we een haalbaarheidsonderzoek over die mogelijke investering. Wat zijn de zwembehoeftes van onze inwoners? Hoeveel kost zo’n nieuw zwembad? Wie zal het uitbaten? Het zijn maar een paar vragen waarop we tijdens dat onderzoek een antwoord willen krijgen.” (GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.