In Roeselare komt er een voedselbank voor dieren

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Er komt op termijn een voedselbank voor dieren in Roeselare. Margot Wybo vroeg daarnaar op de gemeenteraad. Wellicht krijgt die een plaatsje in RSL Op Post.

In een toegevoegd punt op de gemeenteraad heeft Margot Wybo (CD&V) het over een voedselbank voor dieren. “Het welzijn van Roeselaarse huisdieren én hun baasjes staat bij mij en mijn fractie hoog op de agenda. Door de stijgende energieprijzen kan de kost voor kwalitatieve dierenvoeding op vandaag de kost te veel worden voor mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie. Een voedselbank voor dierenvoeding, naar analogie van de sociale kruidenier, kan daarbij een oplossing zijn.”

“Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om opdracht te geven aan het college van burgemeester en schepenen om de piste te onderzoeken om baasjes en dieren in een financieel kwetsbare positie te ondersteunen.”

Huisdier en baas samen

Matthijs Samyn (CD&V), bevoegd voor dierenwelzijn, ziet dat alvast zitten. “Sociaaldierenwelzijn wordt een belangrijk thema in de toekomst. Uit navraag bij het Welzijnshuis blijkt er nood aan een voedselbank voor huisdieren. Wij zien dit als een initiatief voor mensen die huisdieren hebben maar in een financieel moeilijke situatie zitten. Door te ondersteunen met dierenvoeding kunnen we huisdier en baas samen houden. We gaan onderzoeken of we dit bij kunnen integreren bij voorkeur bij de Sociale Kruidenier in RSL Op Post.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.