Huiszoeking in stadhuis Blankenberge: onderzoek naar schepen Content

Schepen Jürgen Content (Vooruit). © a-DC
Redactie KW

In Blankenberge heeft de federale gerechtelijke politie een huiszoeking uitgevoerd in het stadhuis. Er loopt een gerechtelijk onderzoek waarin eerste schepen Jurgen Content (Vooruit) genoemd wordt. “Ik heb wel een vermoeden wie achter de klacht zit”, reageert de schepen.

Het parket van Brugge heeft het over een onderzoek naar financiële zaken. Content ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres. In een dossier rond prijsafspraken tussen strandbars kwam de schepen eerder al eens in opspraak, toen werd hij buiten vervolging gesteld.

Imagoschade

“Ik heb alle vragen van de politie eerlijk en open beantwoord. Uit de vragen kan ik wel deels afleiden waarvan ze me proberen te beschuldigen, maar dat klopt allemaal niet”, reageert de Blankenbergse schepen. Van wie de klacht komt, weet hij niet zeker. Maar vermoedens heeft hij wél. “If it walks like a duck and talks like a duck… Ja, ik kan wel enkele namen bedenken van politieke tegenstanders die mij voor de zoveelste keer imagoschade willen berokkenen met een verzonnen verhaal.”

Content betreurt het hele voorval en hoopt dat het onderzoek snel achter de rug is. “Dit soort zaken zorgt natuurlijk voor sappige krantenartikels, maar voor mij is het allesbehalve een leuke periode. Als er een klacht wordt ingediend dan moeten de bevoegde instanties hun werk doen, daar heb ik alle begrip voor. Ik hoop gewoon dat dit in alle sereniteit kan verlopen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier