https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hendrik Verkest ruilt burgemeesterschap voor voorzitterschap van gemeenteraad

Hendrik Verkest (CD&V) stopt als burgemeester.©Wouter Meeus wme
Hendrik Verkest (CD&V) stopt als burgemeester.©Wouter Meeus wme
Redactie KW

Zoals vorig jaar reeds aangekondigd diende Hendrik Verkest (CD&V) officieel zijn ontslag in als burgemeester van Wingene. De gemeenteraad mocht hier gisteren kennis van nemen. Opvolger Lieven Huys (CD&V) prikte meteen al een datum bij de gouverneur om de eed af te leggen als nieuw burgemeester.

Dat Hendrik Verkest na 31 jaar burgemeesterschap eind dit jaar zijn ontslag zou indienen, was natuurlijk al aangekondigd. De strijd voor zijn opvolging was immers ook een onderdeel van de CD&V-verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Zwevezelenaar Lieven Huys (CD&V) prikte met de provinciegouverneur ondertussen 8 januari als datum om de eed af te leggen als nieuw burgemeester van Wingene.

Voorzitter gemeenteraad

Tijdens de jongste gemeenteraad in Wingene kondigde Verkest meteen ook officieel aan dat hij vanaf januari opnieuw het voorzitterschap van de gemeenteraad voor zijn rekening zal nemen, zeker tot het einde van de huidige legislatuur. “Zo kan ik nog enigszins betrokken blijven bij de politiek van de gemeente” , gaf Verkest mee die het voorzitterschap van de raad begin 2019 overliet aan Lieven Huys. “Ik hoop dat ik jullie tijdens de raad van januari reeds ‘fysiek’ kan bedanken voor de jarenlange trouwe samenwerking”, richtte Verkest zich tot de gemeenteraadsleden.

“Ik hoop dat we in januari opnieuw een gewone gemeenteraad kunnen organiseren, we denken onder andere over zaal De Verrekijker om alles corona-proof te laten verlopen”, gaf Lieven Huys nog mee, die zo hoopt dat Hendrik Verkest gespaard blijft de ongemakken van het voorzitterschap van een digitale gemeenteraad. “En wie weet kunnen we dan ook al voorzichtig klinken op het nieuwe jaar, maar dat blijft natuurlijk nog afwachten”, besloot Lieven Huys. (KDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.