Groen Roeselare vraagt aankoop van villa om groene long te creëren in het stadscentrum

Bert Wouters haalde een oud punt van onder het stof. Twee jaar geleden organiseerden ze een petitie om de villa op de hoek van de Veldstraat en de Koning Albert I-laan aan te kopen, vooral omwille van de parktuin.

Bert Wouters (Groen) wil – wat je dacht je – meer groen in de stad. “Twee jaar geleden deden we hier al het voorstel om de villa met parktuin op de hoek van de Veldstraat en de Koning Albert I-laan aan te kopen. We zagen dit als een opportuniteit voor de ontwikkeling van een nieuw stadspark. Een kleine 500 mensen ondersteunden onze vraag middels de petitie die we toen voerden. Er is een zeer grote nood aan meer openbaar groen. Investeringen, ook in het centrum, zijn cruciaal voor de leefbaarheid van de stad. Bijkomend publiek toegankelijk parkgebied zou in die hoek van de stad een enorme meerwaarde zijn. De opportuniteit reikt trouwens nog een stuk verder: aanliggende percelen zoals het sportveld van het Klein Seminarie, de hondenloopweide, de bedding van de Mandel tot zelfs aan de terreinen van de brandweer – als zij zouden beslissen om te verhuizen – kunnen eventueel met behoud van hun functie hierin geïntegreerd worden… Zijn er al gesprekken geweest met de eigenaar van de villa over een eventuele aankoop? En wat is de bredere visie van de stad op de toekomstige ontwikkeling van die buurt?”

Schepen Marc Vanwalleghem (CD&V): “De vraagprijs van de makelaar is 1.450.000 euro, maar een gescheiden aankoop was niet mogelijk. De villa vormt het grootste deel van de kostprijs. De interesse is er enkele voor het park- en tuingedeelte. Het perceel ligt binnen het RUP De Spil, ook dat perceel zal een bestemming toegekend krijgen. Het is de ambitie om het perceel als groene long te behouden. Vanuit deze tuin zouden we graag een overgang maken naar de scholen die zich ten noorden bevinden.”

Bert Wouters: “Ik zie geen probleem om alles aan te kopen, ook de villa. Daara zou via een concessie een horeca-activiteit kunnen komen.”

Wordt dus vervolgd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.