https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gouverneur verklaart klacht tegen schepen Jan Lievens ongegrond

Jan Lievens. © GC
Bieke Cobbaert

De gouverneur van West-Vlaanderen heeft de klacht van Jolien Lootens tegen schepen Jan Lievens ongegrond verklaard.

Jolien Lootens (toen gemeenteraadslid voor N-VA, nu onafhankelijk raadslid) diende op 1 juni 2021 een klacht in bij het Agentschap Binnenlands Bestuur naar aanleiding van een verstuurde e-mail door Open VLD-schepen Jan Lievens. “In de mail kondigde schepen Lievens de goedkeuring van een omgevingsvergunning mee aan een bouwpromotor en stelde hij vrijblijvend zijn diensten voor als vastgoedmakelaar. Joliens Lootens schreef een vernietigende persnota waarin ze schepen Lievens beschuldigde van machtsmisbruik”, kadert Joeri Crombez, voorzitter van Open VLD Koekelare, de situatie. “Recent werden wij op de hoogte gebracht van de afhandeling van de klacht door de gouverneur. Hij verklaart de aangehaalde overtredingen van het decreet lokaal bestuur als ongegrond.”

Gouverneur Decaluwé: “De schepen heeft in zijn communicatie enkel verwezen naar de beslissing van het college, zonder uit te weiden over de beraadslaging of de stemming ervan. Het betreft trouwens een collegiale beslissing. Zodra een beslissing is genomen, kan deze in principe door de administratie ook aan de aanvrager worden meegedeeld. Er moet niet gewacht worden op goedkeuring van de notulen of bekendmaking van de besluitenlijst op de gemeentelijke website.”

“Als Open VLD-fractie kunnen we de beslissing van de gouverneur alleen maar volgen. Het is duidelijk dat er geen sprake is van machtsmisbruik. We hopen dat de persoonlijke aanvallen nu kunnen stoppen”, besluit voorzitter Joeri Crombez. (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.