Gemeenteraadswissel bij Groen

© GST
Redactie KW

Bij Groen neemt Valentien Goethals afscheid als raadslid voor Groen. Geert Vercruyce neemt de fakkel van haar over. De combinatie met werk en gezin was voor Valentien amper haalbaar geworden.

De gemeenteraad in oktober was de laatste waar Valentien actief aan deelnam. Ze nam er zelf ook het woord. Ze bedankte de raadsleden voor de samenwerking, maar gaf ook aan meer interactie verwacht te hebben onder de verschillende fracties.

Wikken en wegen

“Na lang wikken en wegen heb ik besloten om te stoppen als gemeenteraadslid. De combinatie van een jong gezin, engagementen van mijn partner en mijn professionele nieuwe uitdaging als coördinator België voor Join For Water zorgen ervoor dat ik de rekening heb gemaakt”, vertelt Valentien. “Ik kan mijn politiek engagement niet meer uitvoeren zoals vooropgesteld. Het is altijd jongleren en proberen de borden in de lucht te houden. Het blijkt niet haalbaar. Ik dank Carol Cartigny voor de fijne samenwerking in onze fractie en geef met veel vertrouwen het mandaat door.”

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en aandacht voor het ruimere, mondiale verhaal waren altijd de drijfveer achter haar tussenkomsten en vragen. Geert Vercruyce volgde de gemeenteraad in oktober op de publieksbank en dankte er Valentien met een bos bloemen. Valentien blijft het Groenbestuur steunen als lid.

Dossierkennis

In de gemeenteraad van november legt Geert Vercruyce de eed af. Hij is geen onbekende in Oostkamp. Hij zetelde jarenlang voor Groen in de gemeenteraad, maar haalde tijdens de laatste verkiezingen net geen stemmen genoeg om verkozen te worden. Hij zetelde wel als lid van het bijzonder comité Sociale Dienst.

“Het zal wel even terug wennen worden, dossiers bestuderen, want die drie jaar dat ik nu weg was uit de raad wil ik nu op een snel tempo weer onder de knie krijgen, met de hulp van zowel Valentien en Carol”, weet Geert Vercruyse tot slot te vertellen. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.