Gemeenteraadslid klaagt gebrek speeltoestellen in De Brem aan

Gemeenteraadslid Karel Labens (Vooruit) kaart het povere speelpleintje aan. © EFO
Redactie KW

Gemeenteraadslid Karel Labens (Vooruit) vindt dat er dringend nieuwe speeltoestellen moeten komen in het begeleidingstehuis De Brem. Schepen voor Welzijn Natacha Waldmann (Groen) zegt dat er straks vijf nieuwe toestellen geleverd worden.

In de Brem op Stene worden in het kader van de bijzondere jeugdzorg kinderen tussen de drie en achttien jaar tijdelijk opgevangen. Ze komen omwille van onveilige situaties thuis terecht in de Brem via het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg of de jeugdrechtbank.

“Twee jaar geleden signaleerde ik dat er voor de kinderen buiten heel weinig ontspanningsmogelijkheden zijn. Toestellen waren kapot”, zegt buurtbewoner en gemeenteraadslid Karel Labens (Vooruit).

“Toen werd beterschap beloofd maar op vandaag blijft de toestand ronduit schrijnend. Alle kapotte toestellen werden weggenomen en wat ooit een mooi speelplein was, is nu een grasveld. Kinderen kunnen zich niet voldoende ontspannen. En wat er wel nog staat, werkt niet. De schommel is stuk, banken zijn kapot, een trampoline zonder veiligheidsnet en een andere met geplooide houders. En in de tuin liggen restanten van wat ooit een glijbaantje was.”

Vlaamse subsidie

“Ook het kunstwerk dat werd ontworpen als speeltoestel is niet onderhouden. Voor die kwetsbare kinderen moeten er voldoende mogelijkheden zijn buiten. Voor de geplaatste kinderen is een goede begeleiding noodzakelijk en daar horen ook speeltoestellen bij. Daar wordt nu al twee jaar op gewacht.”

Schepen voor Welzijn Natacha Waldmann (Groen) heeft goed nieuws. “We hebben in september 2019 een Vlaamse subsidie gekregen voor speeltoestellen. Op 26 juni van dit jaar zijn de werken gegund voor 60.000 euro, waarvan 46.000 euro subsidie. Er komen weldra vijf toestellen waaronder een trampoline, voetbalveldje, schommel, hangmatten en een reeks kleine speeltoestellen. De komende maanden worden de toestellen geplaatst.”

(EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier