Zomerzoektocht rekent in Raveeljaar op 20.000 bezoekers

Roger Raveel overleed in 2013.© Belga
Roger Raveel overleed in 2013.© Belga
Redactie KW

Als alles op termijn in de juiste plooi valt, wil het gemeentebestuur van Zulte van 2021 een feestelijk Raveeljaar maken ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van wijlen kunstschilder Roger Raveel. Dat is gezegd op de gemeenteraad.

“Er komt een samenwerking met Davidsfonds nationaal en de stad Gent voor de organisatie van een zomerzoektocht in de periode van 21 juni tot 21 september van dit jaar”, aldus toerismeschepen Sophie Delaere (Open Zulte).

“De 35ste editie van de zomerzoektocht zal dit jaar doorgaan in de Oost-Vlaamse Leiestreek, meer bepaald in de stad Gent en de gemeente Zulte. Dit is een belangrijk evenement dat mogelijk 20.000 bezoekers trekt. Dit is een extra troef voor de lokale horeca- en handelszaken. De tussenkomst voor de gemeente Zulte is beperkt tot 19.500 euro. Het totaal kostenplaatje bedraagt 60.500euro.”

Psychosociale hulp

Ook werd geluisterd naar schepen Linda Detailleur (N-VA) aangaande een nieuw reglement voor tussenkomst in psychosociale hulp. “Met dit reglement en deze tussenkomst willen we deze hulpverlening laagdrempeliger maken en het taboe hierrond doorbreken. De hulpverlening gebeurt op doktersadvies. De tussenkomst is beperkt tot maximum 25 euro per consultatie en een maximum van acht tussenkomsten per jaar”, besluit schepen Detailleur.

Steven Van Troys (fractieleider Open Zulte) hield een pleidooi om op de recepties van de gemeente meer lokale bieren aan te bieden en zich niet langer te beperken tot cava en frisdranken.

Jaagpad

“Onlangs zijn er enkele nieuwe lokale brouwers gestart. We willen hen alle steun geven”, besluit Van Troys. Steven Van Troys drong ook aan om de jaagpaden van de Leie Linker- en Rechteroever in de zoutstrooirondes op te nemen zodat alle gebruikers ook bij eventueel winterse omstandigheden het jaagpad veilig kunnen gebruiken.

Schepen Michael Vandemeulebroecke (Open Zulte) vond het voorstel goed en wil dit verder uitwerken. Anderzijds blijkt in de gemeentelijke zalen de vraag naar ‘lokaal bier’, als er ten minste iets kan plaatsvinden, zeer beperkt . Bepaalde bieren bereiken de vervaldatum omdat er tijdens bepaalde evenementen blijkbaar geen vraag was naar de streekbieren. Het schepencollege wil anderzijds deze streekbieren nu ingang doen vinden op de recepties, zodra er weer kunnen plaatsvinden. (RMN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.