Zomerscholen in SBS De Brug en De Vlieger tijdens zomervakantie in Roeselare

Vorig jaar werd een zomerschool geopend in SBS De Brug. Deze zomer opnieuw? (foto SB)
Vorig jaar werd een zomerschool geopend in SBS De Brug. Deze zomer opnieuw? (foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Ook deze zomer zullen er zomerscholen worden georganiseerd in Roeselare. Het stedelijk onderwijs heeft alvast het initiatief genomen. Meer bepaald in SBS De Brug als in De Vlieger.

“Zomerscholen werden vorig jaar voor het eerst op grotere schaal georganiseerd in Vlaanderen”, startte Liselot De Decker haar vraag. “Als reactie op de sluiting van de scholen na het uitbreken van de coronacrisis. In samenwerking met scholen en lokale besturen werden er vorig jaar 138 zomerscholen georganiseerd, verspreid over heel Vlaanderen. Een succes dus.”

“Ook dit schooljaar kan dit terug in heel Vlaanderen georganiseerd worden. Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts en Vlaams minister van Binnenlands bestuur Bart Somers lanceren een nieuwe projectoproep en maken samen 10 miljoen euro vrij voor scholen of lokale besturen om dit project te lanceren. Mijn vraag is of dit terug in Roeselare zal worden georganiseerd?”

Ook Lieve Lombaert (N-VA) hoopt op het initiatief deze zomer. “Neemt de stad de taak op zich om de lagere en middelbare scholen in onze stad te motiveren om in te tekenen op dit project en zo de zomerschool te organiseren?”

De Brug en De Vlieger

Schepen Nathalie Muylle: “Scholen moeten intekenen tegen eind mei. Vanuit het flankerend onderwijsbeleid hebben we meteen de vraag naar interesse gesteld aan alle Roeselaarse schoolgroepen. Vanuit het Stedelijk onderwijs zal er zomeronderwijs worden georganiseerd, vertrekkend vanuit de noden. Vorig jaar deed SBS De Brug een zomerschool en dat doen ze dit jaar opnieuw tijdens de eerste graad. Die extra ondersteuning heeft ervoor gezorgd dat leerlingen meer gemotiveerd, maar ook sterker het nieuwe schooljaar zijn gestart. Ook De Vlieger zal zomerschool organiseren, voor het eerste en tweede leerjaar van het lager onderwijs. Zij zullen dit zelf organiseren. De knowhow zullen we doorgeven naar de andere netten die dit willen doen. Vanuit GO, Arkorum en Sint-Michiel zijn er nog niet meteen vragen. Als die er zijn, willen we gerust onze kennis delen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier