Wekelijkse woensdagmarkt in Wingene blijft voorlopig plaatsvinden achter het gemeentehuis

© gf
© gf
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

De wekelijkse woensdagmarkt van Wingene zal voorlopig niet terugkeren naar haar originele locatie op de Markt en het Kerkplein. Dat werd gezegd afgelopen maandag tijdens de gemeenteraad. Door corona werd die markt verhuist naar het gemeenteplein achter het gemeentehuis.

Burgemeester van Wingene, Lieven Huys (CD&V) gaf tijdens de gemeenteraad mee dat de wekelijkse woensdagmarkt voorlopig blijft plaatsvinden achter het gemeentehuis. Dit zal zo blijven tot de start van de werken aan het nieuwe gemeentehuis en een nieuw vrijetijdscentrum.

Gemeenteraadslid Fabienne Allaert (Burgerbelangen) stelde zich de vraag waarom dat zo blijft. Daarop kreeg ze het antwoord dat daarmee rekening werd gehouden met de horecazaken op de markt van Wingene.

Horeca

“De horecazaken hebben een terras uitgebreid, als we daar de markt opnieuw zouden vestigen, moeten zij hun terrassen opnieuw inkrimpen”, zegt burgemeester Lieven Huys. Hij verzekert dat de horecazaken geen nadelen zullen ondervinden daardoor.

“Ze zouden er meer nadelen dan voordelen van ondervinden. Een kleiner terras, zou eerder zorgen voor minder volk dan meer volk.” Volgens de burgemeester is er ook geen vraag vanuit de horeca-uitbaters om de markt terug naar de originele locatie te brengen.

(KV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.